avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu part time

Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie : intr-o cladire functioneaza 2 cabinete medicale, unul organizat ca CMI iar celalalt ca SRL , amandoua avind angajata aceeasi ingrijitoare , CMI-ul cu 2 ore/zi iar SRL-ul cu 4 ore/zi . Din cauza costurilor exagerate cu salariile part time dorim angajarea ingrijitoarei cu 6 ore/zi doar la SRL , iar CMI-ul sa achite catre SRL contravaloarea pentru 2 din cele 6 ore/zi.
Intrebarea este daca se poate incheia o conventie intre cele 2 cabinete care sa stipuleze acest lucru si care este metoda prin care SRL-ul sa incaseze suma de bani de la CMI !
As dori sa stiu daca exista si alte posibilitati legale care sa aiba acelasi rezultat ( angajarea de catre CMI si compensarea de catre SRL a celor 4 ore/zi , etc )
Cu speranta ca m-am putut face inteles , va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 15:18, 22 Septembrie 2017
Dorim incadrarea cu 6 ore/zi fie la SRL fie la CMI cu conditia ca CMI-ul sa plateasca 2 ore/zi iar SRL-UL 4 ore/zi si am vrea sa stim care este modalitatea mai putin complicata pentru a putea face acest lucru ! Multumesc inca o data !
In opinia mea singura solutie este sa angajati cu 6 ore la SRL si sa se autorizeze SRL-ul pentru activitati de curatenie si sa factureze catre CMI.
Va multumesc inca o data ,sunteti foarte amabil ! Imi cer scuze pentru insistente , profesia mea este cea de asist. medical dar ma ocup si de tot ce inseamna contabilitate pentru CMI -ul unde lucrez ( pana acum am facut-o fara sa gresesc si asta in conditiile in care o fac pro bono )

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni furnizor privat de îngrijire vârstnici la domiciliu ? florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, mă poate ajuta cineva cu sfaturi pentru înființarea unei unități de îngrijire vârstnici la domiciliu in zona rurala? Mai precis acordarea de ... (vezi toată discuția)
Probleme cmi liviu1969 liviu1969 Am un CMI infiintat in 2016 fara probleme: - contract de comodat - spatiul respectiv este al unei colege - am platit toate taxele (1500 + 300 + etc...) si ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu part time viorel61 viorel61 Avem urmatoarea situatie: o ingrijitoare este angajata la 2 cabinete medicale de familie cu 2 respectiv 4 ore/zi . Pentru cele 2 ore diferenta cum se platesc ... (vezi toată discuția)