avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare credit ipotecar

Buna ziua!Doresc sa iau o casa care a fost cumpărată prin credit ipotecar,am fost la banca si nu suntem eligibili.Intrebarea mea este daca se poate face o promisiune la notar cu clauze in care noi ne angajam sa platim ratele iar la terminarea creditului sa facem actul de vanzare cumpărare?Sau daca există o posibilitate sa facem acest lucru noi neavând acordul bancii?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmihaiescu , utilizator 17:13, 21 Noiembrie 2018
Din punct de vedere teoretic si tehnic exista posibilitatea, insa practic nu este recomandat pentru ca intocmirea acestui gen de acte cu obligatii complexe nefiind frecvent uzitate sunt o problema chiar si pentru specialistii dreptului, si tare ma tem ca dupa ce o sa faceti un astfel de act si dupa ce achitati ratele si cand va veni momentul sa transferati proprietatea, veti cauta iar solutii in stanga si in dreapta. In fine, daca aveti curaj, mergeti la un specialist sa va redacteze actul juridic.
Stiu ca este riscant dar noi stam cu chirie la care platim mai mult decat este rata la acest credit(chirie-700 lei,rata-543)iar la banca nu ne accepta din cauza varstei sotului.Am fost la notar sa intreb si a zis ca nu se poate sa inteleg ca a vrut sa scape de mine cu cea mai ieftina varianta si sa caut altul dispus sa faca un astfel de act?
Daca o luati prin credit ipotecar este obligatoriu acordul bancii,altfel nu luati creditul de la banca.La banca trebuie sa lamuriti toate aspectele juridice,notarul face actul conform vointei partilor si cu respectarea legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DAN POPESCU a scris:
Daca o luati prin credit ipotecar ...

NU ati citit mesajele? Nu scrie clar ca nu sunt eligibili sa li se acorde credit de la banca? Nu ati citit ca dna cauta o solutie la aceasta problema, alta decat creditul de la banca si acceptul bancii? Ce aspecte sa lamureasca la banca daca nu sunt eligibili? Punct.
Oare este asa de greu de inteles despre ce se vorbeste in acest topic? Se pare ca da.

@ alina_i, prin faptul ca spuneti ca ati fost la notar si v-a trimis la plimbare confirma ce v-am spus anterior, adica nu vrea nimeni (sau aproape nimeni) sa-si bata capul cu astfel de spete complicate pentru ca daca actul este intocmit prost si omul reclama este neplacut. In general se merge pe lucruri simple, banale, dai casa iei banii sau iei credit si platesti vanzatorului etc fara batai de cap, iar daca solicitarea omului iese din tipare, este mai bine sa-l trimiti la plimbare.
Eu raman la parerea pe care v-am spus-o in primul mesaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
Buna ziua
Va prezint si eu o speta similara cu cea de mai sus.

Reprezint o societate comerciala si va deranjez in legatura cu un apartament de 4 camere+ garsoniera din Calea Mosilor-vechi. care in prezent este spatiu de birouri- sediu firma cu credit ipotecar luat pe societate.
Eu am suferit un AVC inaceasta vara, iar din cauza problemelor de sanatate nu mai fac fata creditului.
Daca sunteti interesati sa investiti in domeniul imobiliar sau aveti clienti interesati, indraznesc sa va prezint si eu situatia noastra care poate fi o oportunitate/buna investitie pentru afacerea dvs sau a altor clienti.
Practic, au mai ramas 5 ani (60 luni)de plata la banca x 2215 euro/luna( 133000 euro in total
.Eu predau creditul, platit la zi timp de 10 ani (cu dobanda bancii achitata in primii ani ai creditului} si as avea nevoie de 30000 euro avans- pentru plata impozitului DITL-ramas restant in cei 10 ani deoarece prioritara a fost banca -bani necesari ca sa pot sa instrainez proprietatea....
Daca sunteti interesati, va rog mult sa imi dati de veste deoarece saptamana asta trebuie sa rezolv cumva situatia
Exista si posibilitatea de preluare a firmei cu totul(credit+DITL).
Societatea functioneaza si are contabilitatea la zi.
Datoriile, am incercat in acesti 10 ani, sa le tinem din scurt, mai putin DITL -ul care ne a pus capac cu cei 1,5% din valoarea imobilului+ penalizari de intarziere+ dobanzi la ele..si asa s au cumulat 30000 euro - datorie care trebuiesc platiti repede...
Daca mai sunt necesare si alte informatii, va rog sa le solicitati.
Cu consideratie,
Mihaela Mihaiescu
0723163926

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare srl aronbv aronbv Stimaţi colistieri, Doresc să pornesc o mică afacere şi pentru acesta vreau să preiau un SRL. Cei care îl deţin îl predau gratuit, probabil şi ... (vezi toată discuția)
Act aditional la antecontract- modificare pret apartament ContSters80242 ContSters80242 Buna ziua, as dori va rog frumos sa imi raspundeti in legatura cu urm. probleme : -am facut un antecontract pt un apartament in bloc nou anul trecut , ... (vezi toată discuția)
Probleme....... alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc.. In anul 2000, matusa X a ... (vezi toată discuția)