avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nudul proprietar dorește să ducă la azil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nudul proprietar dorește să ducă la azil uzufructuarul imobilului. Cu ce condiții poate face asta?

Buna seara,

As dori sa va intreb, este nevoie de vreo decizie notariala/legala in cazul in care proprietarii imobilului doresc sa duca la azil persoana cu dreptul de uzufruct viager?

mutlumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Admin, administrator
Buna ziua,

multumesc pentru raspunsurile primite din partea dvs,

As dori sa atasez contractul de vanzare-cumparare in format pdf insa nu vad cum as putea face pe acest site...

Va citez exact ce scrie in contract :

.... eu vanzatoarea , rezervandu-mi dreptul de uzufruct viager acestui imobil, in temeiul art. 518 C. civ. si consimt la intabularea dreptului de proprietate in CF pe numele cumparatorilor , precum si dreptul de uzufruct viager pe numele meu , notandu-se totodata si interdicitia de instrainare si grevare pe tot timpul vietii mele.Eu vanzatoarea ii asigur pe cumparatori de orice evictiune de drept sau de fapt provenita dintr-o situatie anterioara prezentului contract, aratand ca am stapanit continuu , netulburat si in nume de proprietar imobilul si declar totodata ca impozitele si taxele privind imobilul ce se vinde sunt achitate la zi, urmand ca aceasta sa fie achitate in continuare de catre cumparatori.
Cumparatorii intra in drept si de fapt in stapanirea imobilului cumparat iau eu , vanzatoarea in exercitiul dreptului de uzufruct viager , de azi, data autentficarii contractului , data de la care vor suporta toate sarcinile publice , precum si taxele ocazionate cu perfectarea prezentului act.

Asta este tot ce apare vis -a - vis de vanzatoare/uzufruct viager.

In aceste conditii, se poate interna uzufructanta la azil?

cu stima,
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deja vi s-a raspuns, nu vad ce sa va mai completam. Chestiunea cu internatul este de fapt, nu de drept, asa incat nu se decide in baza contractului, acesta neprecizand nimic de aceasta situatie.
V-am spus ca nu cunosc o serie de detalii, acelea suntmai importante decat contractul referitor la internare. Conteaza cauza internarii, scopul urmarit etc.
Uzufructuarul a fost informat, inca nu a luat nici o decizie, Desi i-ar fi mai bine pentru sanatatea ei.Daca totusi va dori internarea la azil, trebuie sa se mearga in prealabil la notar pentru a intocmi ceva act?

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)