avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comercializare produse artizanale/handmade în magazin.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comercializare produse artizanale/handmade în magazin.

Bună seara,
Sunt proprietarul unui magazin tip PetShop. Aș dori să comercializez în cadrul acestuia câteva produse confecționate de mine. Întrebarea mea este cum le trec în gestiune? Am nevoie de un certificat de meșteșugar sau care sunt pașii pentru a putea să le vând?
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:00, 15 Octombrie 2017
Obtinerea produselor handmade reprezinta o activitate de productie iar contabilitatea se tine altfel decat la magazin.

Dupa ce le-ati obtinut in sectia/ atelierul de productie le transferati in magazin si le vindeti ca pe orice marfa.
Iulian Manea a scris:

Obtinerea produselor handmade reprezinta o activitate de productie iar contabilitatea se tine altfel decat la magazin.

Dupa ce le-ati obtinut in sectia/ atelierul de productie le transferati in magazin si le vindeti ca pe orice marfa.

Multumesc pentru raspuns! Mai concret, pot sa le produc "acasa" si sa le expun in magazin la vanzare, pe baza facturilor de achizitionare a materialelor prime necesare, nu? Multumesc mult!
Nu.

Materialele cumparate reprezinta materii prime care se transforma in atelierul de productie (acasa la dvs.) in produse finite care se transfera in magazin si se vand. De aemenea se pot vinde si pe alte cai prin facturare: direct la clienti, pe internet etc.

Ce forma de organizare aveti: SC sau PFA?
Forma de organizare este PFA. Nu deţin niciun certificat de producător sau meştugar pentru aceste produse handmade. Când spuneţi „transfer” vă referiți la vânzarea propriu-zisă în magazin sau la vreun tip de document/acte de transfer și intrare în gestiune?
Mulțumesc!
Cumperi materialele (materii prime) si faci nota de intrare-receptie. Faci bon de consum pentru cantitatea folosita pentru realizarea produselor. Produsele realizate le evidentiezi cu bonul de predare-primire. Din cantitatea de produse realizata - o parte sau toata - o transferi in magazin cu aviz de expeditie unde intocmesti nota de intrare-receptie cu amanuntul. Apoi le vinzi.

E atat de simplu. Sau nu? Cred ca e necesar sa colaborezi cu un contabil.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie productie alina1977 alina1977 Care sunt notele contabile in cazul in care societatea cumpara materiale, le da unei croitorii, aceasta imi taie factura pt serviciul prestat, imi da produsele ... (vezi toată discuția)
Fast food evidenta pentru ii book2 book2 Inteleg ca pentru un fast food trebuie si raport zilnic de gestiune, ce trebuie trecut in el? Daca am bonuri de consum pentru materia prima pe care o niruiesc ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare productie imike imike Am o intreprindere, producator de imitatii de bijuterii. Emit nota de receptie (pt.achizitii de materii prime) cu pretul de achizitie, dupa aceea fac bon de ... (vezi toată discuția)