avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire de la Agenția de Șomaj fără titlu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire de la Agenția de Șomaj fără titlu executoriu. Este legal?

Am si eu o nelamurire...vreau sa stiu daca este legal ce mi se intampla sau se face mișto de mine...Am primit o înștiințare de proprire pe salariu pe motiv că am încasat somaj fiind la facultate.Si cei de la.somaj au trimis direct la angajator,firma unde lucrez,Si acum firma pentru care lucrez vrea sa imi oprească din salariu.Mentionez ca proprirea se face de cei de la.somaj ..fara titlu executoriu sau ordin judecătoresc..si lipsesc de asemena copiile de pe certificate de pe încheierea de incuvimtare a executarii...Dar am si eu o intrebare ...Agentia de ocuparea a forței de muncă.. adică cei de la somaj nu reprezintă un organ al legii si nu pot pune propriri de capul.lor.Cei de la.somaj mi au trimis doar înștiințare facuta de ei...si la.firma unde lucrez la.fel.
.doar instiintarea...Eu le am.trimis O notificare celor de la somaj si le am spus că conform codului muncii angajatorul nu poate opri din salariu angajatului decat daca exista un titlu judecatoresc....o hotărâre judecatoreasca...si ei mi au răspuns că potrivit art 236 alin 6 legea 207/2015 proprirea nu este supusă validarii...acestea fiind spuse cine are dreptate legal?eu sau cei de la somaj?si ce pot face in aceasta situatie?Nu vreau sa mi se oprească din salariu!!!Helppp!!!
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 10 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 76/2002
art.47
(1) Sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurărilor pentru șomaj, precum și orice alte debite constituite la bugetul asigurărilor pentru șomaj, altele decât cele provenind din contribuții, se recuperează pe baza deciziilor emise de agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau, după caz, de centrele regionale de formare profesională a adulților, care constituie titluri executorii.
...

Asadar, decizia emisa de AJOFM constituie titlu executoriu.
Da..
Sigur.

Si atunci cum ramane cu codul muncii care spune clar ca angajatorul nu poate opri bani din salariul angajatului fara un titlu executoriu?......angajatorul este obligat să respecte codul.muncii...eu muncesc la o companie privată nu la stat...compania este obligată să ma plateasca pentru orele lucrate...cei de la.somaj sunt niste escroci ...daca proprirea era legala.mergeau la.banca si banca imi punea proprire pe cont...dar.cum.ei nu au actele necesare unei propriri legale banca i a respins.Asa ca au mers la angajator
.Si am o intrebare..daca nu trebuie titlu executoriu atunci de ce înștiințarea de proprire trimisă de cei de la.somaj incepe cu :"conform titlului executoriu emis in data de anul.de la.judecatorie?" Adică ei spun că proprirea se face in baza unui titlu judecătoresc emis in 2015 de judecătorie...un titlu care nu e valabil...ca suntem in 2017...nimeni nu este mai presus de lege.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Dani1993

Probabil ca, cele mai elementare lucruri nu le cunoasteti de faceti astfel de afirmatii la adresa unor utilizatori care raspund.
In acest caz, un comportament civilizat pe Forum impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
De asemenea, pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bani din contul de salariu Uruc Daniel Uruc Daniel Buna seara! In 2015 mi s a vandut o proprietate de catre un executor judecatoresc, si in acel an nu au fost platite impozitele catre primarie .Aceste datorii ... (vezi toată discuția)
Propriri in timp de stare de urgenta!!! loryn loryn buna seara, lucrez in sectia ATI a unui spital de urgenta, am propriri pe salariu 50%, in timpul starii de urgenta angajatorul are dreptul sa imi opreasca cei ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu, obligatia angajatorului aaa21 aaa21 Buna seara, Voiam sa va intreb, va rog, daca compania unde lucrez a primit instiintare cum ca ar trebui sa mi se opreasca bani pentru un credit neachitat, ... (vezi toată discuția)