avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

Buna ziua, as vrea sa stiu daca este corect program de lucru 8 h/zi inclusiv pauza de masa de 30 min. ; adica condica de prezenta arata asa:
-venit la 8.00 plecat la 16.00 (si consider si pauza de masa in acest interval;
-venit la 10.00 plecat la 18.00 (si consider si pauza de masa in acest interval;
-pontat 8h/zi
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:22, 16 Octombrie 2017
Multumesc.
In legatura cu modificarile CAS si CASS intervenite cu luna august, am 2 salariati , astfel:
1. pensionar , angajat cu 2 ore/zi, cu sal sub 1450 - la el am decizia de pensionare si o declaratie pe propria raspundere ca este pensionar si ca va anunta orice modificare in termen de 20 zile.
2. salariat su 4 ore /zi, functia de baza la alt angajator, salariu sub 1450 lei; de la el am o adeverinta din care rezulta ca la celalalt angajator retinerile se fac la un sal . mai mare de 1450 lei;
Eu am calculat si retinut CAS si CASS ca si pana sa intervina modificarile respective, (cred ca este corect) si as vrea sa stiu daca lunar trebuie sa aduca acea declaratie (pensionarul) si adeverinta de venit pentru septembrie (salariatul).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@comancorinaadelina
Pauza de masa poate fi inclusa in programul normal de lucru de 8h/zi doar daca acest aspect este mentionat expres in RI, CIM sau CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program flexibil de lucru AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire: in cazul in care unitatea doreste sa ofere program flexibil angajatilor, cum se specifica acest aspect in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)
Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)