Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Aceasta declaratie este pentru regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă.
In ordin 2779/2017:
Coloana "Denumire creanţă fiscală": se înscrie denumirea impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitor supus operaţiunii de regularizare. Creanţele reprezentând impozit pe venit reţinut la sursă se regăsesc în Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul de stat care se declară în formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat" sau în Nomenclatorul "Creanţe fiscale" care se declară în formularul 112 "Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate".
In anexa 2 la ordin 1024/2017 se precizeaza Impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole.
Pfa-dependent
bionut
In augut 2010, mi-am deschis un PFA cu norma de venit, pentru a lucra la o companie. Am platit impozitul pe semestrul III si contributia la sanatate pana la ... (vezi toată discuția)
Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele.
În cadrul cursului, vom discuta despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare, cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T, cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare, astfel încât să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient.