Speta:dupa expirarea concediului de cresterea copilului lui X printr-o decizie i se opereaza in carnetul de munca reinceperea activitatii, fara ca X sa presteze munca in mod efectiv, urmand promisiuni nesfarsite ca va fi chemata la lucru maine, poimaine, etc.. Dupa un an se constata ca tot printr-o decizie, angajatorul a dispus trimiterea lui X in concediu fara plata(in tot acest interval, X nu a prestat munca in folosul angajatorului si acesta a refuzat orice contact cu angajatul) .in ce temei se poate ataca decizia comunicata angajatului?
De acord cu dvs. ca angajatorul ,dar si angajatul trebuiee sa cunoasca legislatia in domeniu,sa cunoasca drepturile si obligatiile ce le revin urmare incheierii unui raport de munca.
In instanta poti cere foarte multe drepturi si foarte multe dovezi (in litigiu de munca proba revine angajatorului),dar sa fim realisti si sa privim mai departe de acest pas si sa ne gandim la sortii de castig.
Ok, anuleaza aceasta decizie si obtine ce? inregistrarea in aceasta perioada a timpului nelucrat? angajatorul poate considera neprezentarea la serviciu ca absente nemotivate.
Greseli pp ca sunt de ambele parti,daca avem mai multe informatii putem analiza.
Aici s-a declansat o discutie la care adresantul nu participa, probabli nu stie ce isi doreste sa obtina prin contestare.
Unde scrie ca decizia de suspendare a CIM in cazul concediului fara plata trebuie comunicata si caz de necomunicare este lovita de nulitate?
Aici discutam de o perioada de 1 an, nu de cateva zile pentru a se invoca abuzul angajatorului. Este posibil chiar ca persoana respectiva sa fi fost la munca prin strainatate in acest timp, sau la plaje............
Am convingerea ca nici un judecator nu ar obliga la plata un angajator pentru 1 an in care salariatul a stat acasa sau a facut orice altceva decat sa munceasca.
ok, cateva precizari. angajata s-a prezentat la munca ,dar a fost dusa cu vorba: mai stai o saptamana pana deschidem un punct de lucru, mai stai o luna etc. normal , acuma cere anularea deciziei si repunerea in drepturi.nu a stat la plaja, nu a lucrat in strainatate....etc .
atentie: angajata nu a facut cerere pt concediu fara plata, ci decizia respectiva a fost emisa de angajator probabil sa aiba o acoperire in momentul in care angajata insista sa fie primita la munca. de ce nu a fost concediata? probabil fiindca are anumite atestari, care sunt folositoare angajatorului si , in tot acest timp, acesta s-a folosit de ele.