avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum atatc o decizie de concediu fara plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum atatc o decizie de concediu fara plata?

Speta:dupa expirarea concediului de cresterea copilului lui X printr-o decizie i se opereaza in carnetul de munca reinceperea activitatii, fara ca X sa presteze munca in mod efectiv, urmand promisiuni nesfarsite ca va fi chemata la lucru maine, poimaine, etc.. Dupa un an se constata ca tot printr-o decizie, angajatorul a dispus trimiterea lui X in concediu fara plata(in tot acest interval, X nu a prestat munca in folosul angajatorului si acesta a refuzat orice contact cu angajatul) .in ce temei se poate ataca decizia comunicata angajatului?
Cel mai recent răspuns: perrla , utilizator 21:15, 9 Octombrie 2009
dorin.tunsoi a scris:

perrla a scris:

@d-le dorin.tunsoi, am o curiozitate: ce exceptie ati ridica in acest caz, in fata instantei?

decizia prin care angajata este trimisa in concediu fara plata este datata (cel putin asa am inteles din discutii) cu sfarsitul anului 2008 si comunicata angajatei acum 2 saptamani. deasemenea, trebuie analizat daca acea decizie contine perioada in care se poate depune contestatie si instanta competenta. daca decizia nu contine si aceste lucruri, e lovita de nulitate. deasemenea, in momentul in care decizia angajatorului este lovita de nulitate, angajatulului i se ofera (daca acesta solicita, binenteles) toate salariile si alte drepturi salariale de care acesta a fost privat pe perioada in care CIM i-a fost suspendat/nu a lucrat.

foarte important, trebuie verificat daca in Carnetul de Munca s-a operat decizia de trimitere in concediu fara plata si data in care aceasta a fost operata. daca se face dovada ca pe statele de plata, angajata apare ca si angajata care munceste (din diverse motive - unul ar putea fi, asa cum s-a comunicat mai sus, calificari de care angajatorul se foloseste pentru desfasurarea activitatii) , angajatei i se cuvin acei bani pentur perioada in care aceasta u a muncit, atat moral cat si juridic

...Daca decizia este lovita de nulitate, asta o poate hotari numai instanta.
Insa d-voastra v-ati referit ca ati invoca in instanta exceptii.
Iar eu insist, va rog, sa imi spuneti numele respectivei exceptii. Asta e tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata si inregistrarea acestuia in cartea de munca costel tu costel tu intrebare un salariat face cerere pentru concediu fara plata pe data de 26 ale lunii pentru toata luna respectiva se emite decizie de acordare a concediului ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata kittybutnariu kittybutnariu Buna ziua, Am un salariat care doreste 15 zile concediu fara plata. Treabuie sa fac decizie de suspendare pe care sa o inregistrez la ITM? Multumesc (vezi toată discuția)
Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)