avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua

Am si eu o nelamurire,acum 2 ani am avut un accident cu vatamare corporala,precizez ca cele 2 persoane nu au avut nevoie de spitalizare leam dus doar la control,mi sa eliberat dovada de circulatie cu drept de prelungire,am prelungito timp de 1 an si 3 luni apoi am fost plecat din tara timp de 3 luni,acum 4 luni am fost sa vad in ce stadiu se afla dosarul iar cel de la udriste mia spus ca inca se cerceteaza,i-am spus sa imi elibereze o noua dovada intrucat cea veche nu mai avea loc unde sa imi puna stampila,mi-a spus ca pana la solutionarea cazului pot sa circul si fara a prleungi dovada,ieri am fost oprit de un echipaj de politie pentru radar aveam 69 km/h pe bulevardul TURDA,cand am prezentat dovada mia spus agentul de politie ca este expirata.i-am explicat ca asa mi sa comunicat ca pot sa circul fara a pune stampila luna de luna intrucat nu mai era loc pe dovada,mi sa retinut dovada si mi sa facut dosar pentru circulatia pe drumurile publice cu dovada expirata.La ce trebuie sa ma astept acum.precizez ca nu am mai primit amenda pentru depasirea vitezei si mi sa eliberat o dovada fara drept de conducere.VA rog sa imi raspundeti si mie la ce trebuie sa astept este penal?VA multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
lucian25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 17:11, 6 Octombrie 2009
Greseala a fost ca nu ati insistat sa obtineti o noua dovada (daca prima era plina de stampile) si sa aplicati o stampila pe aceasta din luna respectiva. Este, intr-adevar, un caz penal, pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice fara drept de a conduce (respectiv fara dovada inlocuitoare valabila).
In cazul dvs. o sa aveti in acest moment doua dosare. Incercati in cel de-al doilea sa mergeti la parchet sau la politie si sa discutati cu ei. Mai stiti macar cum arata sau cum se numeste politistul care v-a aruncat in gura lupului? Oricum si asa nu cred ca va recunoaste ca el v-a invatat prost!! Totusi, incercati si, daca nu va descurcati, angajati-va un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada expirata lucian25 lucian25 Am si eu o nelamurire,acum 2 ani am avut un accident cu vatamare corporala,precizez ca cele 2 persoane nu au avut nevoie de spitalizare leam dus doar la ... (vezi toată discuția)
Buna seara - dosar penal pentru nepredare permis (cumul de puncte) cristi ristea cristi ristea ,numele meu e ristea cristian ,am si eu o intrebare .am permisu suspendat din 30 sept 2016 pentru exces de puncte am avut 22 de puncte cand ma verificat in ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat geo_blondu geo_blondu buna seara. in aprilie m-i sa suspendat permisul deoarece am trecut pe culoarea rosie a semaforului. m-i s-a eliberat o dovada cu drept de circulatie pentru 15 ... (vezi toată discuția)