avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce trebuie să știu pentru a deveni avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce trebuie să știu pentru a deveni avocat?

Vreau ca le viitor sa devin avocat... Dar nu prea stiu multe deslre aceasta meserie... Ce materii iti trebuie pt facultatea de drept? Cati ani tine facultatea si asa mai departe. Ma ajutati va rog?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:18, 16 Octombrie 2017
Buna seara,
1. Trebuie sa invatati BINE gramatica si o exprimare cursiva.
2. Va trebui sa absolviti facultatea de drept (In Iasi, de exemplu, la Alexandru Ioan Cuza, se da examen la limba romana (lexic, gramatica, fonetica, ortografie), In cluj, la Babes Boylai, din cate stiu, nu se da admitere, La Bucuresti, la Univ. din Bucuresti, se da examen la limba romana si economie)
3. Va trebui sa absolviti cursurile de la INPPA si apoi sa sustineti si sa treceti examenele de absolvire.
4. Va gasiti un avocat indrumator pentru cei 2 ani de stagiatura.
5 sustineti examenul de definitivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen de admitere la facultatea de drept: care sunt materiile? TheLawyer100 TheLawyer100 Care sunt materiile ce constau in examenul de admitere la facultatea de drept ? (vezi toată discuția)
Posibilitate devenire avocat Sprinceana Ina Sprinceana Ina Pot eu oare sa fac srudii pentru profesia de avocat fiind o femeie de 32 ani fara studii de 12 clase (vezi toată discuția)
Facultatea la zi sau la distanta/ifr ? ContSters183660 ContSters183660 Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)? Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian ... (vezi toată discuția)