avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
Traim intr-o lume in care ultima descoperire este omul. Daca acceptam ideea ca Dumnezeu este creatorul a tot ce ne inconjoara, a intregului Univers, putem spune atunci, fara tagada, ca suntem prea tineri pentru acest Univers."Dumnezeu este Universul meu, dar eu nu sunt Universul lui Dumnezeu." Ca, de fapt, omul insusi este un univers care ramane, toata viata lui, in mare parte nedescoperit. Suntem de abia la inceputul unei calatorii si viata este un mister pe care il patrund doar cativa. Am privit in ochi Universul si am vazut un infinit de idei si posibilitati. Adevarata cunoastere este sa dezbraci lumea de aparente si sa-i privesti goliciunea fara ca sa te rusinezi. Nu in inteligenta, ci in stare se ascund misterele Universului, o simtire in prezenta careia Creatia amuteste.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters125171, utilizator
Desi sunt un Crestin convins,nu cred ca lumea a fost Creata in 7 zile. Totul este metaforic. Ea a fost creata de Dumnezeu insa intrun proces mai amplu. Putem vorbi de Designul Inteligent al Universului. Biblia este in mare parte o relatare umana a istoriei comunicarii intre Dumnezeu si Om. Are si elementul de inspiratie divina atat de vehiculat de Biserica insa nu in mod categoric.
Nu pot fi de acord cu ateii care prezinta Biblia ca pe o carte de basme, intrucat si Evolutia este in definitiv o teorie lamentabila.Deci Quid pro Quo , totul ramane la latitudinea dvs de a gasi adevarul. Insa spre deosebire de ateism, care este ergocentrism lipsit de trairi si sentimente, Crestinismul prin Biblie ne arata ca iubirea si compasiunea reprezinta calea spre fericire. De aici si nevoia de cunoastere a Bibliei, de cunoastere a iubirii si a sperantei . Nu inteleg cum anumiti atei celebri cum ar fi acel Richard Dawkins injura la Dumnezeu!? Cand spune ca Biblia este cartea care a ucis cei mai multi oameni si ca ar trebui interzisa datorita razboaielor religioase! Dar astea sunt alte discutii..

Laudat sa fie Hristos! In veci, Amin
Ateismul nu e religie… iar ateii, ca si credinciosii, sunt oameni – oamenii au “trairi, sentimente”, nu credintele sau ne-credintele…

Care adevar trebuie gasit?!

Desi sunteti un crestin convins, ce parere aveti despre credinciosii fara confesiune?! De ce va autointitulati crestin si nu credincios? Excludeti alte religii?
:sorry:
Da-ti-mi un exemplu de "credincios fara confesiune"?! Nu ai cum sa fii credincios dar sa nu apartii unei confesiuni. Sunt crestin, nu devotat iar subiectul se refera strict la Biblie. Cine este un ateu sa fie sanatos. Ii doresc tot binele din lume. Nu discriminez o persoana pe baza credintei sale! I
Un exemplu de credincios fara confesiune? Daca va spun: Popescu Popescovici, stiti cine e? Nu; insa ar putea fi un “exemplu”.
Altfel spus: exista oameni care – din cine stie ce motive – nu au fost botezati, dar au credinta intr-o divinitate (unii frecventeaza si lacasele de cult – fara a se boteza – altii nu sunt interesati de cladiri, pictate sau nu).

O clipa nu m-am gandit ca ati discrimina…! Doar ca intrebarea aceea are un sens – daca ati fi citit (hm-hm) toate mesajele postate in acest topic ati fi inteles… chiar daca titlul subiectului este “despre Biblie” :)


Editare din cauza de "fatza" cu limba scoasa - ceea ce nu am dorit.... :sorry:
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)