avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier juridic - probleme în a participa la ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier juridic - probleme în a participa la concurs deoarece pe diplomă scrie Licențiat în drept și nu Licențiat în știinte juridice

Buna seara! Zilele acestea m-am confruntat cu urmatoarea problema: nu am putut sa-mi depun dosarul de concurs pentru functia de consilier juridic debutant la primarie deoarece domnul functionar public a considerat ca nu am indeplinit conditiile de studii, adica nu sunt licentiata in stiinte juridice si nu am absolvit facultatea de Stiinte Juridice. Mentionez ca de-alungul anilor de studiu facultatea mea a schimbat vreo 3 denumiri, ultima si cea scrisa si pe diploma mea de licenta este Facultatea de Administratie Publica si Studii Politice Comparate, iar specializarea este DREPT...scrie destul de clar LICENTIAT IN DREPT...insa domnul accepta doar diplome pe care sa scrie licentiat in Stiinte Juridice,..la fel cum este scris si in anuntul de concurs. Mie mi-a zis ceva de genul ca daca facultatea este denumita Administratie Publica, este vorba de specializare in drept administrativ si nu am voie sa sustin concursul. Va rog sa ma luminati in aceasta problema si eventual sa ma ajutati cu o baza legislativa de unde sa ma documentez mai bine. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters363911 , utilizator 13:59, 5 Decembrie 2017
cand ati absolvit si cati ani ati urmat cursurile? am vaga banuiala ca dvs ati absolvit cursuri de 3 ani.. ori cu aceasta facultate dvs nu puteti profesa ca si consilier juridic indiferent de ce scrie pe diploma aia!
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
cris0811, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Institutia absolvita şi-a schimbat de 3 ori denumirea in timp ce eu eram studentă acolo...cand m-am inscris la cursuri, a avut denumirea de Facultatea de Ştiinte Juridice, iar cand am terminat cei 4 ani de studiu s-a denumit Facultatea de Administratie Publică si Studii Politice Comparate...diploma de licenta- licentiat in drept. Functionarul de la primarie a realizat ca nu a procedat corect pana la urma...drept urmare am participat la concurs...si am obtinut si postul. Vă multumesc oricum pentru raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Ena13 Felicitari! Chiar daca parea ca nu stia nici sa se exprime si nici nu avea dreptate, omul si-a dat seama ca greseste si s-a corectat. Nu e un lucru mic intr-o tara in care oamenii, dupa ce fac o greseala, lupta pana la moarte sa o justifice.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulţumesc mult şi pentru felicitări şi pentru răspunsul dumneavoastră avizat...mi-a fost de mare ajutor. Mi-aţi dat curajul să-mi susţin cauza. Vă sunt recunoscatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Pot sa profesez in domeniul juridic? LILI24 LILI24 Am absolvit Universitatea Tehnica (studii de lunga durata) cu diploma de licenta si fiind functionar public de peste 9 ani (in alt domeniu decat cel juridic), ... (vezi toată discuția)
Vechime in profesii juridice, inainte de a obtine licenta? COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: sunt angajata de mai bine de un an de zile ca si consilier juridic angajata cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)