Doamna, acești doi vecini, juriști de meserie, nu sunt proprietarii blocului, sunt niste juriști și nu trebuie sa fac abuz de putere sau funcție, legea este pentru toți. Sunteți stăpână pe viață dumneavoastră și sunteți la voi acasă, nu la niste străini. Dacă ei sunt niste paranoici, nu înseamnă că și dumneavoastră trebuie sa fiți la fel. Asemenea vecini, din păcate, vă pot îmbolnăvi de inimă. Am și eu un vecin care tot așa, amenința că este jurist și că mă va da în judecată că a curs puțină apă pe pereții lui, și sa i renovez apartamentul, deși era ceva minor, nu grav, dar în România se poate sa faci abuz de funcție și putere, la ce justiție avem, poliție și altele, de tot râsul... A trebuit să i dau bani sa își renoveze camera, nu apartamentul, că am trecut și eu la amenințări, pentru probe înșelătoare. Așa că , bucurați-vă de viață și de casa dumneavoastră, și dacă ii deranjează zgomotul, să se mute ei, să cheme politia care va veni degeaba, chiar dacă aduna probe, zgomotul nu este prea mare din ce povestiți și ei vor rămâne cu rușinea plus ignoranța vecinilor. Li se va duce buhul. Nu merită să vă faceți sânge rău sau să știe că vă este teamă de ei. Sfatul meu este să-i ignorați total, sunt tristeți de oameni.
Simona A. a scris:
Buna seara! As avea nevoie de un sfat de natura juridica. De 6 luni de zile m-am mutat intr-un apartament nou si tot de atunci avem constant de furca cu vecinii de la etajul superior. Sunt foarte deranjati de orice zgomot, incat mi-e frica sa mai aprind un bec, ca sa nu ma trezesc cu mesaje de la ei. De curand ne-au anuntat ca au inceput sa stranga dovezi impotriva sotului meu si a vecinului de deasupra lor pentru a-i da in judecata. Motivul - zgomotele, fie ca e televizorul dat prea tare sau vorbim noi prea tare. Mentionez ca majoritatea reclamatiilor venite din partea lor erau in afara orelor de liniste impuse legal. Pana acum am incercat sa ne intelegem, sa ne respectam, insa am ajuns sa le spun tuturor celor care intra in casa mea sa vorbeasca in soapta! Intrebarea mea ar fi daca intr-adevar se poate actiona in instanta pentru acest motiv sau este doar o 'amenintare' (amandoi sunt juristi de profesie). Multumesc!