avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lipsa certificat fiscal autoturism
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lipsa certificat fiscal autoturism

buna ziua
in cazul in care vanzatorul unui autoturism nu poate da certificat fiscal (are amenzi neachitate) desi a vandut masina in 2015 si a promis ca va oferi certificat fiscal curat, ce se poate face?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 23:37, 25 Octombrie 2017
Daca vanzatorul ,la intocmirea documentelor de tranzactionare bun mobil nu prezinta certificat fiscal,atunci,nu se poate incheia documentul
Daca vanzatorul nu v-a prezentat certificatul fiscal,initial notificati-l oficial cu obligatia depunerii tuturor documentelor necesare tranzactionarii bunului mobil-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc. Aceasta etapa necontecioasa a fost efectuată (notificare prin executor judecătoresc sa înmaneze certificatul fiscal curat in termen de 30 zile) dar fără niciun rezultat. Intrebarea era ce acțiune se poate promova, pe ce temei legal? ( obligatia de a face? ) si eventual o plângere penală pentru înșelăciune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz predare certificat fiscal autoturism laura-jurist laura-jurist Buna ziua ce masuri pot fi luate impotriva vanzatorului care nu preda certificatul fiscal al autoturismului vandut? (are amenzi neachitate) - poate fi ... (vezi toată discuția)
Inseleciune cu un autoturism Mariusbily09 Mariusbily09 Salutare ! Cineva care ma poate ajuta cu un sfat.?.am cumparat in urma cu cateva zile un autoturism din zalau.proprietarul mi -a dat briful numere rosii mai ... (vezi toată discuția)
Fiscal masina Nichitac Nichitac Am cumpărat recent o mașină iar fostul proprietar nu vrea sa imi dea fiscalu. Ce pot face eu? (vezi toată discuția)