avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cât poate dura un proces penal pentru accident și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cât poate dura un proces penal pentru accident și alcool la volan?

Bună seara ! Am și eu o problemă. Acum 5 zile pe data de 22.10.2017 am făcut accident acrosând trei mașini parcate din care au rezultat doar pagube materiale nu și victime. Am consumat băuturi alcoolice înainte de a mă urca la volan iar etilotestul a arătat o îmbibație alcoolică de 0.78 mg/alcool în aerul expirat. Am fost dus și la recoltare de probe biologice dar încă nu am aflat nimic. Am câteva întrebări ( țin să menționez că mi sa întocmit un dosar penal ) : Când aflu rezultatul probelor de sânge ? Când mi se va transmite pe cât timp mi se va suspenda/anula permisul de conducere ? Cât poate dura procesul până să mi se dea sentința ? Și când voi putea da din nou de permis ?
Țin să menționez că sunt la prima abatere penală , și că nu am părăsit locul faptei, nu am avut victime și sunt începător cu permisul de 8 luni. Doresc să primesc un răspuns cât se poate de concret . Mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Si pe durata procesului pot parasii tara ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti pleca dar nu este recomandat, daca nu va prezentati la proces riscati o condamnare la o pedeapsa in regim de detentie.
Buna ziua! Am fost prins de poliție sub influența drogurilor. Mi sa anulat permisul. Cat poate dura procesul până când imi da o sentință definitivă? Din ce am inteles pot sa dau din nou de permis dupa un an de la sentință definitiva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul se anuleaza doar dupa ce hotararea de condamnare a ramas definitiva.
Daca va grabiti cu obtinerea permisului ar trebui grabita condamnarea penala prin sentinta.
In caz contrar puteti sta si 4 ani asa si de abia ulterior sa inceapa sa curga termenul de 1 an, adica sa fiti si 5 ani in aceasta situatie.
Daca aveti avocat angajat discutati cu acesta ca sa se ocupe de urgentare dar este bine sa stiti ca adesea urgentarea este mai complicata decat audiarea si alte lucruri procedurale pe care le fac avocatii de fel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool cristian1702 cristian1702 Buna Ziua , Am fost prins cu o alcoolemie in valoare de 0.45 in aerul expirat, am fost dus la IML unde am dat o singura proba la care a iesit 1 in sange. Din ... (vezi toată discuția)
Accident Raus Valentin Raus Valentin Bună ziua, am permis de conducere de 6 luni și eram sub influenta băuturilor alcoolice, am făcut acut accident fără victime, alcoolemia era de 0.78 în ... (vezi toată discuția)