avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legală publicarea listei restanțierilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legală publicarea listei restanțierilor la avizierul asociației?

Buna ziua
As dori sa stiu daca facere "publica" a listei cu datoriile catre asociatiile de propietari este sau nu legala.Prin publica ma refer atat la avizierul blocului cat si in presa. Nu trebuie ca sa se emita facturi individuale ? Acestea nu sunt date confidentiale ?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mariuscol , utilizator 20:48, 10 Noiembrie 2017
asta este cum era inainte in armata...facea unul o " prostie" si se pedepsea tot plutonul ...Pai nu se opreste apa, gazele, caldura la fiecare ? Sau aici este toata "povestea" ...Tehnic va spun eu ca se poate juritic vreau explicatii
daca redistribuie un serviciu sau un produs de ce nu ar da ? Societatile de gaze sau electricitate nu fac acelasi lucrul ? Cumpara energie / gaze de la producator si il revinde catre populatie..cu factura individuala Si cand nu platesti nu face publica datoria fiindca contractul e bilateral nu public ? Te avertizeaza apoi iti sisteaza serviciul..nu taie gaze / energie la un oras, sat bloc...!
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
mariuscol, utilizator
Sunteti separati la apa,caldura si gaze? Pe lista de intretinere aveti doar celelalte cheltuieli?

Cand societatile de gaze sau electricitate cumpara energie/gaze...se revinde cu un adaos ...la care platesc impozit.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
vali m, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

@mariuscol,
Santeti mai nou la bloc?
Ca tot ne-ati informat cu legislatia privind Dreptul la viata privata, sunt curios daca la avizierele judecatoriilor, mai sunt afisati cine cu cine se mai judeca si pricina acestora - asta ca sa nu credeti ca numai la as. prop. se listeaza datornicii.
In alta ordine de idei, mergeti la sediul as. prop. cu aceasta propunere: sa nu se mai afiseze lista de plata, fiecarui proprietar sa i se intocmeasca o nota de plata / factura si sa o trimita prin posta terestra (recomandata) sau electronica - ca este mai ieftin.
Platile sa se faca in contul asociatiei, iar de intalnit sa mai discutati afacerile interne ale as. prop., sa o faceti la A.Generala - daca sunteti membru.
Este bine dom' Marius?
Succes!
si asociatia pune "adaus" sub alte forme dar pune, Unele servicii sunt separate altele nu. V-am mai spus tehnic se poate sa opresti apa calddura gaze de la fiecare locatar in parte..."elctrica" ( nu stiu daca mai exista) are foarte multe contoare in locuinte nu afara..si vine frumos la inceput " singura" apoi insotita de politie si "te deconecteaza" deci ?! Acum credeti-ma ca de instalatii termice sau electrice sunt "satul" in acest domeniul lucrez . Mai intereseaza strict juritic / legal nu vreau sa tot ma "cert" pe aici fiindca nu stiu nici toate legile si mai ales sa le interpretez . Multumesc.

Alte discuții în legătură

Asociatie scara de bloc psimona22 psimona22 Buna ziua, Dorim sa ne facem asociatie separata pe scara de bloc (sunt de acord 80% din locatari- stim ca trebuie sa fie 50%+1), pentru ca toate ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)