avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR- incetare contract de munca art 55 lit b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR- incetare contract de munca art 55 lit b

am nevoie de cartea de munca deoarece vreau sa ma angajez in cadrul altei societatii...initial am formulat o cerere de demisie cu care m-am prezentat la fortele de munca.Acolo mi s-a spus ca nu e buna respectiva cerere si ca am nevoie de o decizie de la angajator.am fost la contabila angajatorului care mi-a inmanat 3 exemplare de astfel de decizii necompletate spunandu-mi ca eu trebuie sa le completez.problema e ca habar nu am cum...angajatorul de asemenea nu stie,deci din partea lui nu primesc.
unde pot posta un astfel model de cerere pt a primi ulterior recomandari in vederea complectarii din partea dumneavoastra? multumesc
Cel mai recent răspuns: sz_ada , utilizator 21:05, 8 Octombrie 2009
alexandra2006ro a scris:

DOMNULE ADMINISTRATOR

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________, in temeiul art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va rog respectuos sa imi aprobati incetarea activitatii din motive personale prin acordul partilor, incepand cu data de _____________.

Va multumesc .

In speranta ca in felul acesta invata si angajatorul dvs.v-am trimis alaturat un model pe care dvs.il scrieti in 2 ex.unul ramane la unitate al doilea la dvs.cu semnatura angajatorului si stampila cu data inregistrarii.
Acum nu va mai poate spune ca nu stie ce sa scrie.
Succes !
Cu respect,Alexa...

Dvs. vreti incheiati raportul juridic cu angajatorul prin acordul partilor adica art 55(b) din Codul Muncii,ceea ce inseamna ca trebuie sa solicitati acest lucru,adica sa completati formularul de mai sus.

Urmare a solicitarii dvs.,angajatorul emite o decizie de desfacere a contractului individual de munca,decizie care este inregistrata la ITM , pe baza decizieide desfacere a CIM se face inregistrarea in carnetul de munca.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Angel 2007 a scris:

Dvs. vreti incheiati raportul juridic cu angajatorul prin acordul partilor adica art 55(b) din Codul Muncii,ceea ce inseamna ca trebuie sa va dati demisia,adica sa completati formularul de mai sus.
Pe baza demisisei dvs. se emite o decizie de desfacere a contractului individual de munca,decizie care este inregistrata la ITM.

Incetarea prin acordul partilor - adica art. 55 lit b) - si demisia - adica art. 79 - sunt doua chestiuni diferite.

Ma voi repeta:

Art. 55 b) inseamna incetarea raporturilor de munca cu acordul ambelor parti. Ptr acest articol intr-adevar veti face o cerere pe care angajatorul o va semna sau nu, adica va fi sau nu de acord cu ea.

Dar daca doriti demisie (adica prin art. 79) atunci doar aduceti la cunostinta angajatorului ca demisionati.
Demisia este un act unilateral la salariatului care nu trebuie aprobata de angajator. Acesta doar ia act de ea.
Sfat:
demisia pe art.55 alin.b cu acordul partilor .(am inteles ca va este prieten fostul angajator)

Succes!
va multumesc mult.am completat modelul de cerere si am plecat cu cele 2 exemplare la angajator sau contabila sa vedem de cine dau mai repede...sper sa rezolv
sz_ada:
1. Puteti sa va angajati la noul loc de munca si fara carnetul de munca. Dati o declaratie ca il vetu duce dupa ce il recuperati.
2. Mai mult, puteti sa incheiati CIM cu noul angajator si inainte de a inceta CIM la vechiul angajator. Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp.

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul ambelor parti robert88 robert88 Buna ziua. Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Demisie art 79 iulia27 iulia27 Buna seara. Am semnat cererea de demisie in baza art. 55 dar angajatorul nu a dorit sa-mi dea cerea semnata si de el, si m-a trimis la plimbare fara sa-mi dea ... (vezi toată discuția)