avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... acordare viză CFP
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

acordare viză CFP

Bună ziua !
Vă rog să-mi precizați dacă legal, contabilul care semnează ștatele de plată poate să aibă și viza CFP ? sau această viză trebuie pusă de către altă persoană desemnată din cadrul unei instituții de înv.preuniversitar .

Vă mulțumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Ileana popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: flori13 , utilizator 09:50, 4 Decembrie 2017
Bună ziua !
Revin cu întrebarea adresată dvs. și vă rog să-mi precizați dacă legal, contabilul care semnează ștatele de plată poate să aibă și viza CFP ? sau această viză trebuie pusă de către altă persoană desemnată din cadrul unei instituții de învățământ ?

Vă mulțumesc !
ORDIN nr. 923/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv
Art.4.2. Controlul financiar preventiv se exercită, prin viză, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate desemnate în acest sens de către conducătorul entităţii publice. Actul de numire, întocmit conform modelului din anexa nr. 1.2 la prezentele norme metodologice, cuprinde limitele de competenţă în exercitarea acestuia. Persoanele care exercită controlul financiar preventiv sunt altele decât cele care aprobă şi efectuează operaţiunea supusă vizei.

Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
flori13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza cfp MICU2015 MICU2015 Daca sunt loctiitor de viza CFP, Titularul fiind in concediu de odihna, imi pun viza si pe lucrarile pe care le-am intocmit eu(ordine de plata , restituiri) Va ... (vezi toată discuția)
Viza cfp cristinab_eu cristinab_eu Buna ziua! Sunt angajata pe post de contabil-casier la un srl la care Primaria este actionar majoritar. Pot fi numita pt viza cpf in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv otilia13 otilia13 Buna ziua! Am nevoie de niste lamuriri la urmatoarele aspecte: 1. La o societate cu capital intregal de stat, la care Consiliul Local este actionar unic, este ... (vezi toată discuția)