avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructia unei case mici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructia unei case mici

buna.Am cumparat acum 3 ani a casa 138mp cu constructie de 37 mp.Deoarece casa era veche am hotarat sa construim alta,dar din pacate am dat peste un arhitect care mai rau ne-a incurcat,deoarece acum 2 ani am obtinut certificat de urbanism in care nu ni se cerea nimic,arhitectul a zis sa mai asteptam si sr fi bine sa o demolam am facut actele am demolat-o,acuma ni se cere in certificatul de urbanism aviz favorabil CMUAT dar ni s-a zis ca nu o sa il obtinem dar noi avem acordul ambilor vecini ca sunt de acord sa construim.As dori sa intreb ca ce este de facut in cazul acesta sa mai asteptam ce acuma domnul arhitect nici nu raspunde la telefon.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona 2009 , utilizator 22:10, 9 Noiembrie 2009
Ramona 2009, daca veti citi,cu atentie maxima, prevederile Legii nr.50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, s-ar putea sa constatati ca ati fost mintiti de acel arhitect, pentru care ati platit o suma de bani, in rest... Sa-l chemati in judecata pentru prejudiciul provocat. Faptul ca nu va raspunde la telefon pune in evidenta o excrocherie!
Sfatul meu este sa va schimbati arhitectul! Nu trebuia sa demolati casa fiindca acum va trebui sa scoateti autorizatie de demolare , lucru care va va intarzia foarte mult! Puteati cere de la inceput consolidare si extindere , ati fi demolat constructia si o ridicati pe cea noua! Insa demoland fara sa aveti autorizatia v-a pus intr-o mare incurcatura! Un arhitect va poate explica exact ce solutii si posibilitati de optiune aveti!B-)
Va multumesc ptr raspuns.Noi avem autorizatia de demolare doar pe cea de constructie nu o primim,cred ca ar fi bine sa vb si cu un avocat.
mai vreu sa spun ca a doua casa de langa fosta constructie are 80 mp si este o constructie mare.Asta nu ma poate ajuta,eu acuma ce pot stau asa cu terenul gol?
Ramona 2009 a scris:

acum 2 ani am obtinut certificat de urbanism in care nu ni se cerea nimic,arhitectul a zis sa mai asteptam si sr fi bine sa o demolam am facut actele am demolat-o

Acum 2 ani pentru ce ati obtinut certificat de urbanism?
Ce acte ati facut pentru demolare? Autorizatie de demolare?
Ati fost gresit indrumata, in cazul terenurilor sub 150 mp(considerate neconstruibile), orice constructie existenta este un punct de pornire pentru o viitoare constructie!
In situatia dv, eu va recomand sa mergeti la Directia de Urbanism din cadrul Primariei si sa le expuneti deschis problema, ca ati fost indrumata gresit...s-ar putea incerca sa se faca abstractie de autorizatia de demolare...
Altfel singura modalitate de a construi totusi ar fi realizarea unui PUD in prealabil, insa acest demers cere timp.

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie SMART STAFF CONSULTING SRL SMART STAFF CONSULTING SRL Detin un teren concesionat de la primarie in 2004, cumparat ulterior in 2006. Pe acest teren mi s-au emis 2 certificate de urbanism pentru constructie: unul in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate a unei constructii gmnicolau gmnicolau Am demolat o casa veche ,propietate personala,in 2003;am depus atunci actele la primarie ,primind doar \"Certifactul de urbanism\".Apoi am contactat o persoana ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)