avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avantaj pt. IMM-uri?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avantaj pt. IMM-uri?

As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM (conditiile care trebuie indeplinite), sau eventual daca exista vreo piedica/prevedere legala care sa interzica unei agentii de publicitate sa devina IMM.
Si, in sfarsit, daca intr-adevar constituirea in IMM este mai avantajoasa, ce opreste SRL-urile sa devina IMM-uri, sau de ce nu s-au infiintat in acesta forma.
cu scuzele de rigoare pentru efortul dvs,
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: xdx493 , utilizator 21:44, 3 Februarie 2006
IMM= intreprinderi mici si mijlocii
corect.
au aparut niste modificari la legislatia IMM-urilor. daca te ontereseaza poti vedea aici: www.avocatnet.ro/content/art... >
cateva precizari:
IMM nu este acelasi lucru cu MICROINTREPRINDERE. pentru detalii referitoare la IMM vezi www.animmc.ro
-ca sa fii MICROINTREPRINDERE (3% din venituri) trebuie sa te declari de la infiintare si e valabil si ce a scris colega cu termenul de 60 zile pentru un angajat. daca la infiintare te-ai declarat platitor de impozit pe profit, nu mai ai cum sa treci la micro.
tot la infiintare atentie cum te declari referitor la TVA (platitor sau neplatitor).
ca si recomandare, din experienta mea:
- pentru activitati de comert se recomanda: platitor de impozit pe profit si platitor de TVA
- pentru activitati de serviciii se recomanda: microintreprindere si neplatitor de TVA
ca si reguli generale:
- de la micro poti sa treci la impozit pe profit, invers NU
- de la neplatitor de TVA poti sa treci la platitor, invers - se poate dar e destul de dificil

sper ca te ajuta informatiile de mai sus
Multumesc mult pt detalii.
Am vorbit azi cu un jurist, in ideea infiintarii firmei. Din pacate convorbirea a durat doar cateva minute, urmand sa fie reluata in cateva zile. Dansa ne-a recomandat, pe scurt, sa nu ne declaram IMM. Motivatia a fost de genul "poate luna asta obtii profit, iar luna urmatoare nu, si deci in loc de cei 3%/venit platesti o luna 16%/profit". - sper ca am inteles bine.
Ceea ce se contrazice recomandarea d-nei Sirbu (de a ne declara IMM). Acum, poate data viitoare imi explica mai multe, dar as vrea totusi sa stiu mai exact. Parerile imi dau seama ca sunt impartite, dar avantajul trebuie sa fie undeva.
De spus ca vom fi agentie de publicitate, deci probabil intra la prestare servicii (nu avem treaba cu productia publicitara in sine). Multumesc.

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)