As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM (conditiile care trebuie indeplinite), sau eventual daca exista vreo piedica/prevedere legala care sa interzica unei agentii de publicitate sa devina IMM.
Si, in sfarsit, daca intr-adevar constituirea in IMM este mai avantajoasa, ce opreste SRL-urile sa devina IMM-uri, sau de ce nu s-au infiintat in acesta forma.
cu scuzele de rigoare pentru efortul dvs,
Multumesc anticipat
nu inteleg logica acestei doamne jurist. tu ai sa platesti 3% impozit pe venit. adica pe facturile pe care tu le emiti ai sa platesti acest impozit, adica pe banii pe care ii incasezi. (a se retine:pe valoare facturii fara TVA). si ar mai fi de adaugat ca poti face destule cheltuieli pe firma despre care nu o sa te intrebe cei avizati chiar in amanunt ca in cazul firmelor ce platesc impozit pe proft, pentru ca tu platesti pe ce incasezi, pe cand ceilalti platesc pe ce ramane. idee e ca si acolo se pot face chieltuieli dar vei fi mult mai atent controlat pentru a vedea cum s-a micsorat profitul. in fine , nu stiu daca m-am facut destul de bine inteleasa. eu am incercat sa iti spun ceea ce mi-a explicat si mie o contabila care m-a sfatuit cum sa declar societatile nou infiintate.
Intr-adevar, mi se pare mult mai logic ce spuneti dvs. Totusi nu-mi vine sa cred ca un jurist (respectiva doamna) poate da sfaturi fara sa fie in cunostinta de cauza, sau pe baza unor ipoteze gresite. O vom plati pentru infiintarea firmei, dar in afara acestor bani nu stiu ce alte interesa ar avea.
O ultima intrebare, sper: imi recomandati acelasi lucru cu cel recomandat de bluehill? adica, microintreprindere neplatitor de TVA? asta ca sa am clar in cap ce sa cer. Multumesc.
in principiu da, neplatitoare de TVA. pentru ca tu ai sa faci cheltuieli pe firma si platesti TVA, pe care o sa il ai de recuperat mai apoi. din punctul de vedere al societatilor cu care ai sa lucrezi o sa fie un pic mai greoi pentru ca toata lumea vrea sa deduca TVA-ul si daca mai e vorba si de sume mari...o sa vedeti atunci cum va descurcati. daca are sa vi se ceara o sa puteti opta ulterior pentru plata TVA-ului.
recomandarea mea: ar fi bine sa pleci de la inceput cu dreptul asa ca mai gandeste-te daca apelezi la aceeasi persoana pentru a te indruma in infiintarea societatii. chiar daca acea conversatie a fost de cateva minute nu trebuia sa iti indice niste lucruri atat de gresite.