avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avantaj pt. IMM-uri?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avantaj pt. IMM-uri?

As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM (conditiile care trebuie indeplinite), sau eventual daca exista vreo piedica/prevedere legala care sa interzica unei agentii de publicitate sa devina IMM.
Si, in sfarsit, daca intr-adevar constituirea in IMM este mai avantajoasa, ce opreste SRL-urile sa devina IMM-uri, sau de ce nu s-au infiintat in acesta forma.
cu scuzele de rigoare pentru efortul dvs,
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: xdx493 , utilizator 21:44, 3 Februarie 2006
Jurista care te-a sfatuit a avut in vedere o situatie de genul: intr-o luna poti emite facturi in valoare de 1000 lei si poti avea cheltuieli in valoare de 1100 lei. Daca esti microintreprindere platesti 3% din 1000, deci 30 lei; in cealalta situatie platesti 16% pe diferenta dintre facturile emise si cheltuieli. Avand in vedere ca ai facturat mai putin decat ceea ce ai cheltuit, deci nu ai obtinut profit, nu platesti nimic.
In situatia inversa, daca facturezi 1100 si cheltuiesti 1000, ca microintreprindere platesti 3% din 1100 (adica 33 de lei) , pe cand in cazul al doilea platesti 16% din 100 (care este profitul pe care il inregistrezi), deci 16 lei.
Avantajul impozitului de 3% se face simtit in cazul firmelor care au putine cheltuieli, intrucat platesc 3% din ceea ce factureaza in loc de 16%(deoarece neavand cheltuieli mari, acestea nu afecteaza prea mult suma care e impoziteaza).
Cred ca ar trebui sa faceti o antecalculatie pentru primele luni de activitate ale firmei, pentru a evalua sansele de a obtine un profit imediat, si sa discutati cu un contabil care sa va explice bine lucrurile astea, deoarece va veti lovi de ele nu doar la infiintarea firmei, ci si pe parcursul desfasurarii activitatii acesteia.
Multumesc, intr-adevar cred ca la asta se referea. In privinta TVA-ului, inteleg ca pt mine ca firma va fi mai avantajos, pe cand pt clientii mei platitori de TVA nu prea. Credeti ca asta va afecta incheierea contractelor intr-o masura atat de mare incat sa merite mai mult sa ma declar platitor?

Foarte curand voi lua legatura cu un contabil, care probabil ma va sfatui in acest sens, dar am vazut ca e folositor sa aflu si o a 2-a parere, uneori raman cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)