avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... violenta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

violenta la locul de munca

Am nevoie de ajutor urgent!
Seful meu in toiul unei discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, s-a enervat atat de tare incat a aruncat cu telefonul dupa mine, in lipsa altor argumente...
Problema este ca nu ar fi prima data cand nu se poate stapani cu iesirile, nu numai cu mine ci si cu alti colegi, deci lipsa de martori nu reprezinta o problema, insa ieri, a ajuns sa depaseasca orice limita a bunului simt... Bineinteles ca dupa ce telefonul a "planat" au urmat amenintarile de rigoare etc...
Sincer, pentru prima data, pot spune ca imi e frica de el... Data viitoare cu ce o sa mai arunce dupa noi? Si de ce trebuie sa suport astfel de comportament la locul de munca?
Si, in final, cum il pot pedepsi fara sa-mi faca altfel de mizerii la job?

Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:20, 12 Octombrie 2009
Este neputincios si vede in orice subaltern un posibil dusman care vrea sa ii ia locul... Totusi, asta in mod evident nu ii da dreptul sa ne trateze asa... Si oricat as vrea sa fie pedepsit nu cred ca se va intampla asta... Daca il reclam si primeste un avertisment cum ma pot apara eu de viitoarele mizerii care le va face?
Pentru ca sunt sigura ca va cauta razbunare....
Nimeni nu va poate garanta pastrarea locului de munca , mai ales in conditiile in care aveti un sef impotriva!.Dvs. alegeti ce faceti:daca va aparati sau lasati mai departe lucruriele asa. Nu ne-atiraspuns daca e firma lui su e si el angajat la randul sau.Daca nu e firma lui , uniti-va mai multi si aduceti la cunostinta patronului care , logic ar trebui sa va ajute si sa-l schimbe, nu de alta, dar vorba colegului de mai sus, adio afaceri ...si profit.
Ca raspuns legal , va pot spune ca daca aveti probe sesizati politia( ar fi indicat sa apelati la un avocat) .Nu va poate desface CIM din cauza acestor sesizari .Asta nu insemna ca nu va poate face probleme.Dar daca va uniti mai multi, aveti sanse mai mari.
Firma este, culmea, unul din sponsorii acestui site.... Un fel de rasu-plansu, nu-i asa? Sau era la un moment dat... Este angajat la randul lui, ca sa va raspund la intrebare...
Nu intereseaza despre ce firma e vorba! Eu va sfatuiesc in general( vedeti Regulamentul forumului)

Daca e angajat, atunci aveti sanse mari! faceti cum v-am spus: aliati-va cat mai multi, faceti si un memoriu scris, mergeti cu totii in audienta la patronul cel mare( atentie, cel mai interesat de profit va fi si cel care va va ajuta cel mai mult, logic), prezentati probele.Succes!
Totusi de ce are astfel de reactii,nu l-ati intrebat unde a-ti gresit si de ce va trateaza asa?

Alte discuții în legătură

Incercare de concediere ElissaT ElissaT Buna ziua, Lucrez din data de 03.02.2009 la o firma din domeniul alimentar,cu functia de adjunct sef magazin.In data de 03.06.2009 am anuntat seful de ... (vezi toată discuția)
Muncesc la negru fara scapare plin de probleme plin de probleme lucrez de 2ani ca taximetrist la o firma fara a fi angajat cu acte in regula.In urma cu 1an am lovit o masina intr-un accident din vina mea,iar patronul ma ... (vezi toată discuția)
Lucruri personale la locul de munca aruncate Radu Palu Radu Palu Unde lucrez, acum multi ani mi s-a dat voie sa tin si lucruri personale. Totul verbal, nimic in scris. Acuma am sef nou, si tare vrea sa arate cum el face si ... (vezi toată discuția)