avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proceduri pentru iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proceduri pentru iesire din indiviziune

As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp extravilan impreuna cu o alta familie iar acum am dori sa impartim terenul in doua.
Si inca o nelamurire, la incheierea contractului de vanzare cumparare am primit de la notar doar contractul de vanzare cumparare. trebuia sa ne inmaneze si alte documente cum ar fi planul terenului in posesia caruia am intrat, un istoric etc ?
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 14:49, 13 Octombrie 2009
buna seara!
Sunt in urmatoarea situatie: eu, impreuna cu fratele meu am facut succesiunea acum trei ani, imediat dupa decesul parintilor nostri( la tara)- casa+curte si terenul agricol respectiv.
Acum fratele vrea sa vindem casa+curtea, eu nu.
Care e modalitatea de a iesi legal si cat mai ieftin, din aceasta situatie avand in vedere ca el insista sa vindem casa. Eu vreau s-o pastrez.Cine si cum poate evalua valoarea la care se poate vinde la tara o casa din paianta impreuna cu terenul din jurul ei(~2000 mp)
Buna ziua! Va multumesc pt raspunsuri!
Terenul l-am cumparat pe 08.10.2009 cf. Contractului de V-C, deci notarul trebuia sa ne inmaneze (cel putin) copii de pe planurile, schitele terenului care face obiectul tranzactiei, de pe extrasul de carte funciara, de pe toate documentele prezentate de vanzator?
In contract scrie ca terenul are nr cadastral si ca este inscris in cartea funciara. Intrebare: eu cum pot intra in posesia unui document oficial care sa ateste ca nr cadastral exista si ca terenul este inscris in cartea funciara? Este suficient sa fie stipulate in contract? Pentru dezmembrarea terenului voi avea nevoie de acte care sa ateste nr cadastru actual sau faptul ca este inscris in cartea funciara?
Ce acte contine documentatia cadastrala de dezmembrare si de unde se obtin?
Mentionez ca terenul este situat pe raza judetului Giurgiu.
PS
Daca doresc sa apelez la o firma care sa se ocupe de tot ce implica aceasta dezmembrare ce tip de firma trebuie sa fie: notariat, de geodezie, avocatura, imobiliara, cadastru etc. iar sediul ei tr sa fie obligatoriu din judetul giurgiu, unde se afla terenul?
Notarul trebuia sa va aduca la cunostinta ca in termen de 30 de zile trebuie sa mergeti la Primarie sa va treceti ca nou proprietar pe rolul fiscal si sa reveniti pe la biroul notarial, cam in doua saptamani sa ridicati Incheierea de intabulare pe numele dvs. Mergeti la notariat si intrebati de Incheierea de intabulare. Aceasta incheiere va trebuie mai departe pentru intocmirea documentatiei cadastrale de lotizare (care o face un expert cadastral, preferabil din Giurgiu), actul de dezmembrare il faceti la notariat. Schitele cadastrale este posibil sa fi ramas la vanzator, puteti sa i-o cereti. Notarul a oprit un rand de schite in original, dar acestea au fost trimise la Oficiul de cadastru, asa ca nu mai are decat copii. Eventual puteti solicita de la notariat, din arhiva, un rand de copii dupa actele care au stat la baza intocmirii contractului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care ... irina_irina irina_irina Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)
Dupa dezmembrare e necesara carte funciara pentru fiecare lot? margaritar26 margaritar26 Parintii mei au o casa si teren cu supraf de 800 m. Vor sa ne dea casa si terenul mie si surorii mele astfel: casa si supraf de teren pana la 400 m surorii ... (vezi toată discuția)