Am un prieten de cand am inceput facultatea si recent am văzut că am semnalizarea de la masina spartă. L-am rugat sa imi facă si mie rost de una si intr-o seara s-a dus sa fure una si l-a prins proprietarul mașinii ca încerca să demonteze acel element al mașinii. El fiind dus la secție a dat declaratie si a spus că eu l-am pus sa o fure si ca are conversatia cu noi pe telefon . Acum ma puteti ajuta ? Pățesc ceva sau o sa fiu chemat si eu la secție?
Prin aplicația messenger de pe telefon si nici nu i-am spus sa o fure ,doar am zis ca nu este greu de demontat ca are două șuruburi gandindu-ma ca daca se duce la dezmembrari sa imi faca rost o sa o demonteze el singur .
Nu ma gândeam ca o sa ajunga la asa ceva . Eu cred ca nu am vreo vina . Acum astept si parerea dumneavoastra .Multumesc anticipat !
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dupa detaliile suplimentare ajung si eu la concluzia ca i-ati cam sugerat "modalitatea" cum sa faca rost de piesa!
2 suruburi, sa o demonteze singur... Unde ati pomenit ca o firma de sa permita clientilor sa demonteze singuri piese de la masini din stoc?
Ideea este ca prietenul v-a respectat indicatiile, a demontat piesa singur dar a fost mai precaut sa pastreze mesajele decat la proprietarul masinii...
Chestia este ca la unele firme de dezmembrari te pun să le deomtezi .Cum sa ii sugerez eu asta ? Am spus si ca o plătesc ,daca il puneam sa o fure ii mai dadeam ceva si la sfarsitul conversației i-am spus că o sa caut la mine dat fiind duminică acolo unde stiam eu ca pot sa achiziționez piesa era inchis . De asta am si incercat sa il rog pe el sa imi faca rost de piesa. De unde sa stiu eu ca el vrea sa o fure ? Nu sunt din niciun clan sau ceva,nu am treaba .Ce sunt tatăl lui ca sa ii spun ce sa faca ? Pana la urma are peste 18 ani deci ar trebui să răspundă pentru ceea ce face . Nu stiu cum un prieten a putut sa declare ca eu l-am pus sa faca asta !
Si am spus ca se demontează usor ,prinsă doar in doua șuruburi si el mi-a cerut indicatii daca sunt vizibile sau sunt pe sub bara suruburile ,dar din moment ce eu am încercat să caut si la mine piesa dar era inchis . Am apelat si eu la el . Nu inteleg ce este asa gresit in chestia asta
O sa fiu solicitat sa dau o declarație dau ceva ?
Ce pot sa pățesc?
O sa fiti chemat cu siguranta la declaratie, urmeaza de vazut in ce calitate.
Cu siguranta el va raspunde pentru ce a facut, trebuie stabilit insa de organul de up daca si dvs ati avut vreo contributie asa cum a declarat faptuitorul.
Inselaciune sau nu?
lore27
In primul rand Buna ziua.
Am o problema si as avea nevoie de un sfat:acum 2 luni de zile am avut o problema cu masina personala(mai exact ii s-a spart ... (vezi toată discuția)