avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Asigurari de sanatate

Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform legii.
Am obligatia de a plati separat catre casa de asigurari de sanatate 6.5% din veniturile obtinute ca persoana fizica autorizata, sau este suficient ca platesc asigurarea prin faptul ca sunt salariat?
Cel mai recent răspuns: dan1111 , utilizator 20:04, 16 Octombrie 2009
OUG nr. 226/2008 stabileste ca, pentru anul 2009, cotele de contributii la asigurarile sociale de sanatate datorate la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS) vor fi de 5,5% pentru angajat, si de 5,2%, pentru angajator. Pentru persoanele asigurate facultativ, cota de contributie la FNUASS va fi de 10,7%.
www.avocatnet.ro/content/art...
Art. 257 alin. 3 este in vigoare.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
Deci, raspuns final: Trebuie sa platesc 5,5% din norma de venit a PFA-ului si pentru perioada in care eram angajat cu contract de munca. Este asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"contributii sanatate" coltex coltex Buna! Stie cineva daca se schimba cota la sanatate la 14% de la 1 Ianuarie 2010; adica 7% angajator si respectiv 7% angajat. Multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii contract de asigurare ioan.morosan ioan.morosan Buna. Poate cineva sa-mi spuna care este procentul contributiilor care se platesc pentru un contract de asigurare. De asemenea ce declaratii se intocmesc ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor de sanatate ipc77 ipc77 pentru o persoana fizica autorizata este obligatorie plata asigurarilor de sanatate ? in speta un prieten , medic veterinar nu a platit asigurari sociale de ... (vezi toată discuția)