Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori incerc sa comunic cu ea ca suna la politie ca o stresez/hartuiesc si daca nu tac.
Avem doi copii sub 2 ani si unele lucruri trebuie discutate dar ea gaseste motiv de atac in orice. Inafara de amenintare si initiere apel o suna vesnic pe mama ei la care ii spune minciuni de fata cu mine si ca dupa ce inchide cu ea va suna la politie (asta face in ultimul an deja).
Dupa divort in programul de vizita voi vizita copii si la domiciliul mamei (actual).
Amenintarile ma timoreaza cumplit si ma obliga sa ma izolez pt. a evita conflictul si ea vede asta. Nimeni din casa nu este in pericol.
Ce pot sa fac pe viitor cand sunt amenintat cu toate ca o face doar pt. a ma stresa ? Ce voi face in programul de vizita cand va continua cu acelasi comportament sa ma faca sa plec repede / sa nu mai am curaj vin sa vad copiii? Multumesc.
Luati legatura cu un avocat. Nu vad nicio shmecherie sa divortati la notar si sa partajati in instanta. Inteleg ca doamna nu a parasit domiciliul conjugal impreuna cu copiii.... Nu e cooperanta acum, nu va fi niciodata. Cadrul legal nu va avantajeaza nicicum relativ la copii si incepeti deja sa puneti deoparte 1/3 din venitul dvoastra net ptr pensia de intretinere care se va stabili de la introducerea actiunii de divort.
Nu am inteles cum ar defavoriza-o partajul, dar inteleg ca intentionati sa o lasati in domiciliul actual si sa plecati dvoastra(?)... Nu faceti daruri inutile! Orice generozitate a dvoastra va fi tratata ulterior ca o naivitate.
Daca locuiesc impreuna se poate discuta si despre plata in natura a pensiei de intretinere dar ar fi bine sa dovedeasca pe baza de probe daca cumpara de mancare in casa si mananca si copilul.
Ma gandesc ca si copilul mananca din acea mancare desi pot exista situatii in care tatii din banii lor isi cumpara doar lor de mancare, caz in care se va achita sigur in bani pensia de intretinere si pe perioada de la depunerea actiunii sau cum vor proceda ei.
Mie nu imi pare in regula si nici legal, ca din moment ce se plateste pensie in natura sa mai fie si obligat la pensie in bani pentru aceeasi perioada de timp.
Este un aspect la care trebuie sa fiti foarte atent si mai ales cu privire la probe.
Domnule Viorel,
Va asigur ca "sotia"nu va vrea sa mearga la mediator. Eu am propus asta dar fara rezultat. Chiar am facut programare la terapie de cuplu si consiliere la un psiholog. Nu a fost de acord. E greu, e foarte dificil. Asa cum am luat si eu hotararea "viata merge mai departe"
SimonT, fii puternic cat poti. Eu am incercat cu bromazepam, dar te asigur ca nu isi face efectul ci mai mult te agita.
Fa niste plimbari si cauta un prieten bun cu care sa discuti, preferabil un psiholog.
Eu din fericire, am o prietena minunat de buna care se intampla sa fie si psiholog, pentru care multumesc Divinitatii ca mi-a scos-o in cale. Altfel, mai mult ca sigur ca inebuneam.
Stimate andrey_f_c, din moment ce dvs. aţi făcut programarea la terapia de cuplu, fără să stabiliţi împreună psihologul, zilele, orele desfăşurării terapiei, la ce vă aşteptaţi? Aveţi autoritate părintească comună în ideea că de acum înainte, veţi stabili împreună cu mama copiilor dvs. tot ce ţine de creşterea şi educaţia copiilor, deci va trebui să vă înţelegeţi mai bine ca înainte de despărţire.
SimonT, presupun că aceste manifestări sunt temporare, inerente oricărei despărţiri. Dvs. aţi părăsit-o pe mama copiilor Dvs. sau ea şi-a găsit alt partener? Dacă a rămas singură cu doi prichindei sub 2 ani, îi este extrem de greu fără ajutor, am înţeles că nici mama ei nu locuieşte cu ea, starea ei este explicabilă. Cu doi copii mici este greu şi dacă sunt 2 părinţi care-şi împart sarcinile, dar mama singură...
Cu vizitele la copii se va rezolva cât de curând, cereţi să luaţi copiii la dvs. cât de des, aşa încât mama să se poată odihni şi dvs. să fiţi aproape de ei. Timpul le rezolvă pe toate.
Divort si copil
mastefan
Buna ziua
Ma numesc V.J si va voi spune pe scurt problema mea; sunt casatorit de 9 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita de 6 ani .In toti acest ... (vezi toată discuția)