avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitatea de a lucra in zilele de sarbatoare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitatea de a lucra in zilele de sarbatoare legale

in conditiile in care in regulamentul de ordine interioara si contractul colectiv de munca se prevede in mod explicit ca pentru orele de lucru in zilelelde sarbatori legale se cere acordul in scris al angajatului dar si ca prevederile legate de sarbatorile legale nu se aplica la locurile de munca unde procesul de productie nu poate fi intrerupt (aici fiind o chestiune cumva subiectiva ) am doua intrebari:
1.Ce masuri se pot lua asupra angajatului care nu seprezinta la lucru?
2.Pentru orele lucrate in zilele de sarbatori legale sambete si duminici pentru care contractul colectiv de munca prevede ca se platesc cu 100% ceea ce nu se intimpla niciodata sau se dau recuperari ceea ce se intimpla ,cum ar fi corect sa se acorde 1 zi de recuperare in timpul saptaminii pentru o zi libera lucrata sau 2 zile in timpul saptamanii pentru o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
ACTIVBIT, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 20 Noiembrie 2017
Compensarea cu timp liber corespunzator se face in urmatoarele 30 de zile, dupa aceasta perioada se va achita sporul de minim 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - liberele lilianastefan lilianastefan Saratiatii care desfășoară activitatea la program de tura au dreptul la ore libere pentru sărbătorile legale, altele decât sâmbete si duminici (24 ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale, zile libere. ain ain Buna ziua Lucrez in ture, 2 zile si 2 zile sunt libera. Tura mea cade exact in cele 2 zile de sarbatoare legala care urmeaza. Angajatorul spune ca nu mi ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si ore lucrate in zilele de repaus sau sarbatori legale max36 max36 Buna ziua,lucrez intr-o autoritate nationala de stat in care orele suplimentare nu pot fi platite deoarece acest lucru este retrictionat printr-o OUG.Pana aici ... (vezi toată discuția)