avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere pentru cetatean german in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere pentru cetatean german in Romania

Buna ziua,
prietenul meu, cetatean neamt, a avut permis de conducere pe teritoriul Germaniei din anul 1993 , dar in 2013 i-a fost ridicat din cauza conducerii sub influenta alcoolului. Acum 2 ani a facut un test MPU in Germania (test psihologic in cadrul caruia a fost testat spontan prin test de urina). Desi nu mai consuma deloc alcool din acel timp, nu a reusit sa treaca testul, fiindu-i impus sa mai urmeze niste terapii, desi la controlul urinii a iesit mereu negativ. Acest MPU a costat aproape 5000 de euro si totusi, desi a facut dovada ca nu mai consuma alcool, nu a obtinut permisul inapoi. In trafic are la acest moment zero puncte. Exista in acest caz posibilitatea obtinerii unui permis auto in Romania? Ce conditii trebuiesc indeplinite? Pentru a relua un nou test MPU pe teritoriul Germaniei, inca vreo 5000 de euro si tot arsenalul de stress si emotii, nu mai are curajul.
Exista vreo posibilitate de a obtine permisul auto in Romania?
Va multumesc anticipaqt pentru straduinta dumneaavoastra de a-mi raspunde la intrebari.
Cu respect, Elena Laura
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
LauraLars, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicu Vanca , utilizator 16:07, 21 Ianuarie 2018
De unde se poate obtine,cumpara o carte de Legislatie rutiera tradusa in limba Germana, pentru invatarea reguriilor rutiere din romania ?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Nicu Vanca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test mpu cat durează și cat costa? Daniel gabriel zaharia Daniel gabriel zaharia As vrea sa știu dacă cunoaște cineva acest test, în ce consta mai exact cat costa și cat durează? Problema testului e alcoolul. Va mulțumesc și astep ... (vezi toată discuția)
Interzicere drept de conducere in germania Valentinstancu15 Valentinstancu15 Am lucrat o perioada ca sofer profesionist in Germania. Intradevar nu am nici o scuza din cauza vitezei am reusit sa acumulez 8 puncte de penalizare. ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)