avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare

D-lui....... Avand in vedere prevederile art.49, al.(4) si art. 52, al.(1) lit.c) din Codul Muncii, va aducem la cunostiinta ca incepand cu data de 30.09.2005 vi se suspenda CIM pentru cercetarea faptelor savarsite in cadrul societatii noastre.........

Intrebare: O suspendare a CIM poate dura 365 zile? timp in care angajatul ce face??
Cel mai recent răspuns: alimor , utilizator 20:13, 6 Februarie 2006

D-lui....... Avand in vedere prevederile art.49, al.(4) si art. 52, al.(1) lit.c) din Codul Muncii, va aducem la cunostiinta ca incepand cu data de 30.09.2005 vi se suspenda CIM pentru cercetarea faptelor savarsite in cadrul societatii noastre.........

Intrebare: O suspendare a CIM poate dura 365 zile? timp in care angajatul ce face??

Eu cred ca suspendarea CIM pentru cercetarea prealabila poate dura maxim 30 de zile de la data cand persoana competenta pentru a sanctiona are cunostinta de savarsirea abaterii dar nu mai mult de 60 luni de la savarsirea abaterii.
De fapt, aceste termene sunt date de Codul muncii pentru stabilirea sanctiunii. Si daca sanctiunea trebuie stabilita in max. 30 de zile de la data cand persoana competenta a luat cunostinta de savarsirea abaterii ....asta inseamna ca cercetarea nu poate dura mai mult.

alimor , nu cred ca ai inteles bine speta. CIM este suspendat conform art. 49 alin 4 si art. 52 alin. 1 lit. c, adica angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului. cum poti tu sa obligi organele de cercetare penala sa infaptuiasca cercetarea in 30 de zile nu prea stiu? termenele de care vorbesti tu, de 30 de zile si respectiv 6 luni, se refera la cercetarea disciplinara prealabila ce se dispune inainte de sanctiunile prevazute de art. 264 lit. b-f Codul Muncii.
EXACT.
Intr-adevar ma gandeam la suspendarea CIM pe durata cercetarii disciplinare prealabile.
Merci pentru corectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim lexa_80 lexa_80 Buna, pe ce perioada poate fi suspendat un cim, pe motiv de cercetare disciplinara, sau nu exista reglementari in aceasta privinta. (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m Beauty Beauty Buna seara As dori sa stiu care e durata maxima a suspendarii cim dat fiind faptul ca s-a comunicat ca se suspenda pana la solutionarea litigiului(mentionez ... (vezi toată discuția)