avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un IFN. Care e răspunderea tutorelui în caz de neplată?

Buna seara. Am o matusa bolnava de schizofrenie care a facut imprumut la provident fara instiintarea tutorelui . ( tutore fiind mama mea ). In cazul in care nu mai poate rambursa creditul tutorele este tras in vreun fel la raspundere ?
Multumesc pt un eventual raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daniel241 , utilizator 11:02, 28 Noiembrie 2017
adela88 a scris:

drmp a scris:

@attila: daca specialistul provident nu si-a dat seama de starea acelei persoane inseamna ca persoana nu avea cum sa fie schizofrenica si deci nu avea un tutore. Dar tutorele exista, deci presupunerea facuta este falsa.

Raspunsul d-nei avocat e cel corect (si in opinia mea singurul valid).


Nu stiu cum va imaginati dvs o persoana schizofrenica dar va asigur ca 80% din timp poate parea o persoana perfect normala sau, pentru cine vorbeste prima data cu aceasta, eventual putin excentrica. Crizele de paranoia si alte manifestari ale bolii apar doar in anumite momente si, mai ales, fata de anumite persoane (de obicei cunoscute)! Asadar in baza a ce afirmati ca 'daca nu se vede insemna ca nu e bolnava'? Ati vazut niste filme sau ati auzit niste povesti si va credeti expert?

1.Mai cititi odata ce am scris mai sus ("Daca agentul/reprezentantul IFN a actionat de buna credinta...").
2.Chiar daca nu va afisati cu un nume real, ci doar cu un pseudonim, va puteti exprima opinia -
chiar diferita - intr-un mod adecvat.
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate mi-a spus mama , persoana cu schizofrenie a prezentat un talon de pensie pt insotitor . Mama nu locuieste cu persoana bolnava si nici nu o urmareste 24/24 ..
Si referitor la un raspuns mai sus mentionat, sa inteleg ca persoana bolnava nu are drept de a detine buletin ? Cine poate sa-i retina buletinul . Tutorele sau politia ?
Doamna, informatiile furnizate de Dvs. privind imprejurarile exacte in care s-au derulat lucrurile, sunt insuficiente. Iar daca s-a prezentat talon de pensie pt. insotitor, iar se schimba situatia...
De aceea nu va asteptati la raspunsuri care sa rezolve in mod sigur problema. Nemaivorbind ca un medic specialist vede intr-un fel lucrurile, iar un jurist vede prin alt spectru.
Si nu inteleg intrebarea Dvs. retorica daca are sau nu persoana fara discernamant dreptul sa detina act de identitate. Permiteti-mi sa raspund tot cu o intrebare retorica: oare mai discutam in acest forum despre aceasta problema daca persoana respectiva - prin grija si atentia tutorelui - nu avea act de identitate asupra ei?!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul DorinPavel DorinPavel Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Plata imprumut anonim_71 anonim_71 Un client a luat imprumut de la un IFN suma de 500 lei pe o perioada de 42 saptamani.Suma finala de plata este de 1500 lei.S-a ajuns la aceasta suma deoarece ... (vezi toată discuția)
Provident Dan Belea Dan Belea Am un imprumut la provident pe care nu l-am mai platit de peste 1 an. Mentionez ca am fost sunat de cineva de la ei acum vreo 6 luni si mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)