avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un IFN. Care e răspunderea tutorelui în caz de neplată?

Buna seara. Am o matusa bolnava de schizofrenie care a facut imprumut la provident fara instiintarea tutorelui . ( tutore fiind mama mea ). In cazul in care nu mai poate rambursa creditul tutorele este tras in vreun fel la raspundere ?
Multumesc pt un eventual raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daniel241 , utilizator 11:02, 28 Noiembrie 2017

1 Attila Fehérvári a scris:

Doamna, informatiile furnizate de Dvs. privind imprejurarile exacte in care s-au derulat lucrurile, sunt insuficiente. Iar daca s-a prezentat talon de pensie pt. insotitor, iar se schimba situatia...
De aceea nu va asteptati la raspunsuri care sa rezolve in mod sigur problema. Nemaivorbind ca un medic specialist vede intr-un fel lucrurile, iar un jurist vede prin alt spectru.
Si nu inteleg intrebarea Dvs. retorica daca are sau nu persoana fara discernamant dreptul sa detina act de identitate. Permiteti-mi sa raspund tot cu o intrebare retorica: oare mai discutam in acest forum despre aceasta problema daca persoana respectiva - prin grija si atentia tutorelui - nu avea act de identitate asupra ei?!

Intrebarea retorica era adresata d-voastra la un raspuns dat mai sus.. Sincer nu stiu ce obligatii are un tutore , . Mai mentionez ratele sunt platite la zi , deocamdata , dar prin reclama negativa care s-a facut acestui IFN , doar ne punem intrebari "in cazul ca ......"
Pai ar trebui sa existe instruire chiar si la nivelul unui IFN, iar una dintre bifele existente in contract ar trebui sa se refere la aceste aspecte, altfel se deschide calea unor abuzuri, pe care ar tb. sa le deconteze tutorele (ex. imprumut garantate cu ipoteca sau alte garantii similare).
Fara sa fiu de specialitate, sunt de acord cu parerea coforumistilor care au indicat contractul lovit de nulitate, din cauza lipsei capacitatii de exercitiu (ex. cum este si cazul copiilor, care nu au aceasta capacitate).
Ref buletin/cartea de identitate....cum sa nu aiba acest act asupra sa? Prin lege esti obligat sa il ai asupra ta, altfel risti sa iti iei amenda de la Politie (ex. controale de rutina).
In plus, date fiind problemele de sanatate, este chiar indicat sa il aiba asupra sa, mai ales in perioadele critice, pentru a obtine mai rapid informatii ref. respectiva persoana.
Poate ca in viitor, bancile vor lucra cu autoritatile si vor face si o baza de date cu persoanele care au astfel de afectiuni, astfel incat sa se fereasca de contracte paguboase.
Nu este deloc asa , intradevar se fac training-uri in care ti se spune ce si ce nu trebuie sa faci ,dar dupa finalizarea acestora te intorci in teren si trebuie sa indeplinesti un target. Raportezi zilnic si daca pe saptamana x nu ai dat cel putin un client nou sau o refinantare sau un paralel esti mustrat de catre superiori. Nu trebuie sa gandesti prea mult important este sa vinzi , la inceputul colaborarii cu acest ifn gandeam si actionam ca un ofiter de credite ,tineam cont de mai multe aspecte ,grad de indatorare etc dar la finalul lunii cand am tras linie am ramas cu o suma infima de incasat in timp ce colegii mei care nu luau in calcul decat cat vor incasa la finalul lunii primeau sume importante de bani. Totul este de fatada , important este sa vinzi alfel zbori .
Si ca sa va faceti o imagine asupra activitatii acestui ifn va spun atat accepta si declaratii de venit fara stampila emitentului, deci fiecare declara ce doreste ,cand vine vorba de incasari hai da' zece lei sa imi fac targetul de clienti incasati si dai tu mai mult cand ai ..... Si cand reclami ce se intampla institutiilor statului te lovesti de un mare zid de indiferenta si normal nu intra in atributiile nimanui aceasta reclamatie ca o concluzie....
Am intalnit cazuri in care clientii nu puteau semna chitanta pentru ca nu stiau sa scrie ! Si tin minte un aliniat al contractului care suna asa : "am citit si am luat la cunostiinta termenii contractului" pai ce stia clientul sau cat intelegea cat va inapoia creditorului? Dar cum poate sa isi faca dreptate cineva in asemenea cazuri cand in caz de neplata se ajunge la judecata si se judeca fara citarea partilor ,intr o camera de consiliu? Cum se poate apara ,cum ? Solutie poprire pana la adanci batreneti...si nu este normal sa profite ifn de acest lucru?acorda credite pe banda rulanta.
.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
daniel241, utilizator
Am intalnit cazuri in care apareau plati de 1 leu facute de angajati doar pentru mentinerea numarului de clienti activi . Intre 1 pana la 99 clienti primeau o norma de doua ore si un salariu raportat la orele acelea , pentru 200 clienti aveau contract de 4 ore si pentru 250 + aveau contract de opt ore si un fix de minim pe economie plus comisioane. Normal ca aveau interes sa plateasca din buzunar 1 leu pe luna... nereguli foarte mari.
Am depus petitii peste tot inclusiv Bnr si diicot , am anexat probe , nimeni nu sa obosit sa faca nimic.Am primit un raspuns gen fiecare institutie functioneaza dupa regulile si regulamentului intern ...trist (:
Plangerile au fost formulate in calitate de angajat al institutiei ,nu de oricine de pe "strada" care a auzit el si vrea sa faca o plangere si tot nu au fost luate in seama ,informatii clare si din interior..
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
daniel241, utilizator
Happy credit alias credit pentru fiecare ifn , au copiat modul de lucru al providentului si au ajuns in mai putin de 6 luni de la infintare sa depaseasca un numar de 6000 de clienti , dupa ce au terminat resursele au concediat toti agentii care efectuau incasari si s-au trezit clientii ca nu mai vine nimeni sa incaseze ratele ,normal penalitatile curgeau si dansii in loc sa trimita agentii sa incaseze trimiteau mesaje in care clientii erau indrumati sa achite la sucursala bancii x , in conditiile in care in contractele semnate erau stipulate clar metodele de incasare ,numerar la domiciliul clientului , se poate verifica pe portalul just ca au dosare de executare de ordinul sutelor aproape de mie. Penalitati de 1% pe zi plus cheltuieli de judecata plus dae cat cuprinde ,plus dobanda pana la achitarea sumei executate ajung clientii sa ramana fara nimic. Demonstreaza tu ca si client ca nu esti rau platnic in conditiile date . Cati dintre clienti isi permit sa faca o contestatie la executare ,cati stiu ca pot face asta ? Vorbim de oameni simpli fara studii superioare si din pacate si multi pensionari si persoane cu dizabilitati care din pacate nu pot accesa credite bancare.
De ce sa mai platesc agenti pentru incasari cand pot pune poprire si totul pe cheltuiala debitorului? Pai pe bune orice manager ar gandi asa nu ? Pana la urma ne raportam la profit....ce ma intereseaza daca este just sau nu si sa nu mai spunem ca este si conform legii (: Pai va spun sincer ca tot auzeam termenul de camatar ,pai acestia ar trebui sa ia notite de la managerii si de la practicile acestor ifn .
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
daniel241, utilizator

Alte discuții în legătură

Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul DorinPavel DorinPavel Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Plata imprumut anonim_71 anonim_71 Un client a luat imprumut de la un IFN suma de 500 lei pe o perioada de 42 saptamani.Suma finala de plata este de 1500 lei.S-a ajuns la aceasta suma deoarece ... (vezi toată discuția)
Provident Dan Belea Dan Belea Am un imprumut la provident pe care nu l-am mai platit de peste 1 an. Mentionez ca am fost sunat de cineva de la ei acum vreo 6 luni si mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)