avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... auto cu nr de spania , pot circula cu asigurare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

auto cu nr de spania , pot circula cu asigurare romaneasca in vederea inmatricularii ?

Buna seara , am cumparat de curand o masina cu nr de spania definitive , itp valabil pana in 2020, asigurarea urmeaza sa expire. Am programat-o la RAR pe 7 decembrie.Astazi i-am facut asigurare romaneasca incepand cu luna decembrie in vederea inmatricularii. Broker-ul ma asigurat ca pot circula linistit caci asigurarea va fi valabila. Este adevarat sau risc incalc legea ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 20:11, 26 Noiembrie 2017
:-) Pai nu v-ati uitat pe asigurare ? Este emisa de un asigurator din Romania, brokerul e doar un intermediar. Credeti ca emitea la risc o firma de asigurari o polita pe acel numar, asa ca sa se afle in treaba ? Da, e legal cf. codului rutier, chiar sunteti obligat sa aveti aceasta asigurare de raspundere civila ca sa puteti circula.
Multumesc pentru raspuns, m-am uitat f bine pe asigurare insa parerile sunt inpartite, sunt voci care spun ca nu pot circula in Romania cu un auto cu nr de Spania si cu asigurare de Romania.De aceea am apelat la dv, pt siguranta.
:-) Nu ati apelat la mine, ci la un forum de discutii . Insa, ca sa dormiti cu maxima siguranta linistit:
OUG 195/2002
Articolul 82
......................
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un autoturism cu numere de spania. pot circula în românia, până la înmatriculare, dacă am asigurare românească? adryanoo_boy adryanoo_boy Asa cum reiese si din titlu , vreau sa va-ntreb daca pot circula cu un auto cu nr de Spania pe drumurile din Romania , in vederea inmatricularii. Am facut ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in romania? am masina ... alexa_187 alexa_187 Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in Romania? Am masina din germania, dar vreau sa o folosesc doar cand sunt in Romania. Sunt obligat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)