avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am împrumutat un prieten cu bani pe baza unor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am împrumutat un prieten cu bani pe baza unor garanții verbale false. E înșelăciune?

Buna ziua!
In ultimii 2 ani mi-am imprumutat un prieten cu suma aproximativa de 10000 de euro, in mai multe transe. Nu am incheiat niciun contract insa toti banii i-am virat din contul meu in contul lui, astfel ca exista dovada acestora. Initial banii au fost pentru o problema personala de-a lui, pe care o cunosteam, insa mai tarziu, vazand ca nu imi returneaza banii, a inceput cu fel de fel de povesti ca sa-l ajut sa faca actele de vanzare-cumparare pe un apartament si de acolo imi va da banii si cu tot felul de povesti pe care in prostia mea le-am crezut. Banii bineinteles nu i-am vazut nici pana in ziua de astazi (nici macar o parte).
Mai exista posibilitatea de a recupera pe cale legala aceasta suma? Daca nu, macar poate fi pedepsit de lege in vreun fel pentru inselaciune sau ceva de genul?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 11:53, 5 Decembrie 2017
Dupa ce veti avea hotararea definitiva, fie incercati cu un mediator, fie va duceti la executor. Depinde cat de cooperant va fi debitorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? recuperare imprumut anuvasile anuvasile Am imprumutat la o persoana (prieten), bani in mai multe randuri pretinzandumi ca ma ajuta cu o afacere, care nu sa mai realizat, bani pe care i-am trimis, au ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestituit. inregistrarile discutiilor ma pot ajuta? AndreiChivu AndreiChivu Am imprumutat un coleg cu bani pe care mi-a promis ca mi va restitui.Nu a reusit la termenul stabilit si mi-a cerut alti bani pentru a-i investi spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? ionescu12 ionescu12 Buna ziua ! V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe care ... (vezi toată discuția)