avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deranjarea linistii publice la bloc pe timpul noptii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deranjarea linistii publice la bloc pe timpul noptii

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoare situatie: locuiesc la bloc, iar vecina de la etajul de deasupra isi incepe programul de curatenie( dat cu aspiratorul, mutat mobila, trantit, duduit etc) cam pe la ora 22.00/22.30 sau chiar mai tarziu, terminand curatenia in jur de ora 2.00/2.30 sau chiar dupa 3.00. Intr-o noapte, cand am fost efectiv trezita de mutatul mobilei, am mers la ea la usa si i-am spus ca este imposibil sa nu realizeze cat zgomot face si cat de mult deranjeaza. Si-a cerut scuze, spunand ca lucrase foarte tarziu mai multe zilele la rand, insa obiceiul de a face curatenie de la ora 22.00 in sus se repeta frecvent. Va rog sa-mi spuneti daca pot semnala la politie aceasta situatie, intrucat este chiar deranjant sa nu te poti odihni decat cateva ore pe noapte, a doua zi mergand la serviciu(repeta aceasta operatiune de curatenie in zilele de duminica catre luni). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:47, 3 Decembrie 2017
De regula fiecare asociatie de proprietari prin regulamentul de ordine interioara prevede programul de liniste pe care il afiseaza la loc vizibil
In situatia in care nu puteti solutiona amiabil iar vecina staruie sa faca curatenie in intervalul orar mentionat ,aveti dreptul sa sesizati oficial unitatea teritoriala de politie ,care daca confirma sesizarea,poate aplica sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991 republicata
Gasiti aici legislatia aferenta: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art.2 pct.26 Asociatiile de proprietari pot stabili, suplimentar si alte intervale orare pentru pastrarea linistii, de regula la ora pranzului.
Daca nu va intelegeti cu vecina pe cale amiabila (este bine sa-i faceti o notificare scrisa; notificarea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire) si zgomotul se repeta in acelasi interval de timp, puteti sesiza politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turbez din cauza vecinului de deasupra ContSters170996 ContSters170996 stau la et 2 si vecinul de la 3 imi face viata amara, nu am fost pana acum la politie dar nu cred ca mai am mult. i-am lasat o scrisoare in posta in care il ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Confuzie legata de art 28 din legea 61/1991. Ana 26 Ana 26 Situatia a devenit insuportabila cu vecinii care ma trezesc in bubuituri in tavan si muzica insuportabila.Problema este ca asta se intampla zilnic de la ora ... (vezi toată discuția)