Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat.
Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita hotarata in urma unei decizii de divort in urma cu 5 ani.
Mentionez ca avem custodie comuna si fetita are stabilit domiciliul la mine. In decizia de divort, tatal are drept la vizita in fiecare sambata, cate 4 ore, insa in urma unei intelegeri verbale, fetita a stat toata ziua si uneori tot sfarsitul de saptamana.
Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie?
Doamnă, este grav dacă fetiţa nu mai vrea să meargă în vizită la tatăl său.În primul rând, ea ar trebui să se confeze dvs., ce o determină la acest refuz.
Apoi, şi un psiholog bun poate depista cauza, dar trebuie să fiţi foarte atentă la ce psiholog ajungeţi, să stabiliţi de comun acord cu tatăl psihologul ales, adică acela să fie imparţial şi să aibă unica preocupare terapia fetiţei.
Am stat foarte mult de vorba cu ea si imi spune ca se plictiseste foarte tare cu tatal ei si nu mai suporta sa-l vada cum doarme in timpul zilei si ea daca doreste ceva nu are cu cine sa vorbeasca. Avand 9 ani am considerat ca pot sa-i explic ce inseamna sa mergem la un psiholog si mi-a raspuns ca ceea ce mi-a povestit mie o sa povesteasca si acolo. Mi-a spus asa: "Nu mai vreau si gata. Ma obligi? O sa spun peste tot ca ma obligi sa ma duc la tati"
Eu am o relatie foarte apropiata cu fiica mea. Nu este un copil introvertit.
Va multumesc mult pentru sfaturi.
Dotaţi-o cu un telefon, să vă poată suna dacă se plictiseşte, apoi puteţi să-i cumpăraţi nişte reviste pentru timpul cât stă la el.
V-am spus de gravitatea refuzului d.p.d.v. al urmărilor, dacă tatăl e rău intenţionat.
againstPAS, iubirea şi înţelepciune copiilor e jocul, nu mersul la psiholog
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E ok sa mearga la psiholog, nu e rau, dar nu stiu daca are ce rezolva psihologul.., sa faca sedinte de terapie pana se va bucura ca doarme taica-su cand ea vine in vizita.. Nu stiu daca problema e la copil .
daca tot ati vb toti 3, ii puteti zice tatalui si asta, fara sa ii reprosati ceva, ca atunci cand o ia sa aiba activitati impreuna, au sa vina sa o ia cand se trezeste.
Este sau nu abuz?
luminutza
Buna ziua.
In urma divortului fetita mi-a fost incredintata. Printr-o ordonanta presedentiala tatalui i s-a stabilit un program de vizita: 2 week-end-uri pe ... (vezi toată discuția)
Custodie unica
solomonalexa
Buna ziua,
Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)