avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru înșelăciune împotriva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru înșelăciune împotriva unei societăți comerciale. Ce proceduri urmează?

Buna seara.
Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale.
Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt procedurile in continuare.
In cat timp se incepe urmarirea?
Medierea e obligatorie si cine o plateste?.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Jjjjjjj , utilizator 04:25, 4 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista firma respectiva sau stampila este falsa?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Exista firma respectiva sau stampila este falsa?

Firma exista.
Dar la adresa care este declarata la ONRC exista doar un loc de casa fara constructie.

Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
radu ionel, utilizator
acest răspuns util
Trebuie facut o analiza complexa de organele de up pentru a se constata daca fapta intruneste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune.
Neexecutarea obligatiilor ce deriva dintr-un contract încheiat nu constituie infractiunea de înselaciune, daca nu se stabileste ca s-au folosit manopere dolosive cu ocazia încheierii contractului si numai în acest fel să fi determinat cealaltă parte să încheie contractul.

acest răspuns util
Pentru ca cei care urmaresc aceasta discutie sa poata aprecia daca este vorba de o fapta penala (inselaciune) si nu de o neexecutare de contract, cred ca ar fi bine sa povestiti cum ati ajuns sa luati legatura cu reprezentantul acelei societati, in ce mod v-a convins ca este reprezentantul acelei societati, daca v-a prezentat modele de monumente funerare pe care firma aceea le executa si devizele lor, ce sume a pretins , pentru executarea lucrarii aleasa de dvs., daca v-ati inteles sa platiti un avans si apoi sa achitati restul, daca v-a prezentat formular de contract tipizat, cum ati ajuns sa achitati suma cu care pretindeti ca sunteti inselat si ce reprezinta ea, alte amanunte care considerati a fi relevante.
In ce priveste plangerea dvs., procedura este urmatoarea:
-plangerea primeste un numar unic de la parchet, daca ati depus-o acolo, iar in cazul in care ati depus-o la politie, ea va fi inaintata la parchet pentru a se acorda acest numar.Uneori drumul de la politie la parchet si inapoi pentru obtinerea numarului poate dura si 30 de zile;
-dupa obtinerea numarului unic , veti fi invitat la politie pentru a fi audiat ca parte vatamata si veti da o declaratie despre cele relatate de dvs. in plangere si vi se va solicita sa indicati probele pe care le aveti (inscrisuri , martori, etc);
-in continuare politia va audia martorii, va analiza inscrisurile , va efectua verificari la ORC, va proceda la identificarea persoanelor care au luat banii, va administra orice alte probe necesare in cauza;
-lucrarile in dosarul penal vor dura, in functie de dificultatea identificarii si audierii faptuitorilor, administrarii probelor
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Vreau să știu ce probleme am cu o firma cumpărată cu mult timp in urmă ..Va dau numele sc cella tools srl va rog să mă ajutați cu un răspuns concret ,daca sunt dator sau am alte probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare tâmplărie pvc cu avans plătit din 2017, neexecutată: plângerea penală a fost clasată, cum îmi pot recupera banii? IuliaA12 IuliaA12 Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,pe data de 27.11,2017 la recomandarea unui prieten am apelat la o persona pentru a executa o lucrare cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune demir_crina demir_crina buna ziua! am inceput constructia unei case si am facut contract cu o firma de constructii carora le-am dat un avans de 4000 euro, dar care nici in ziua de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters364372 ContSters364372 sunt navigator si pt.a gasi un loc de munca am platit unei firme din Cta un comision in luna februarie ac cu promisiunea ca voi semna un ctr.intr-o ... (vezi toată discuția)