Buna seara.
Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale.
Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt procedurile in continuare.
In cat timp se incepe urmarirea?
Medierea e obligatorie si cine o plateste?.
Trebuie facut o analiza complexa de organele de up pentru a se constata daca fapta intruneste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune.
Neexecutarea obligatiilor ce deriva dintr-un contract încheiat nu constituie infractiunea de înselaciune, daca nu se stabileste ca s-au folosit manopere dolosive cu ocazia încheierii contractului si numai în acest fel să fi determinat cealaltă parte să încheie contractul.
Pentru ca cei care urmaresc aceasta discutie sa poata aprecia daca este vorba de o fapta penala (inselaciune) si nu de o neexecutare de contract, cred ca ar fi bine sa povestiti cum ati ajuns sa luati legatura cu reprezentantul acelei societati, in ce mod v-a convins ca este reprezentantul acelei societati, daca v-a prezentat modele de monumente funerare pe care firma aceea le executa si devizele lor, ce sume a pretins , pentru executarea lucrarii aleasa de dvs., daca v-ati inteles sa platiti un avans si apoi sa achitati restul, daca v-a prezentat formular de contract tipizat, cum ati ajuns sa achitati suma cu care pretindeti ca sunteti inselat si ce reprezinta ea, alte amanunte care considerati a fi relevante.
In ce priveste plangerea dvs., procedura este urmatoarea:
-plangerea primeste un numar unic de la parchet, daca ati depus-o acolo, iar in cazul in care ati depus-o la politie, ea va fi inaintata la parchet pentru a se acorda acest numar.Uneori drumul de la politie la parchet si inapoi pentru obtinerea numarului poate dura si 30 de zile;
-dupa obtinerea numarului unic , veti fi invitat la politie pentru a fi audiat ca parte vatamata si veti da o declaratie despre cele relatate de dvs. in plangere si vi se va solicita sa indicati probele pe care le aveti (inscrisuri , martori, etc);
-in continuare politia va audia martorii, va analiza inscrisurile , va efectua verificari la ORC, va proceda la identificarea persoanelor care au luat banii, va administra orice alte probe necesare in cauza;
-lucrarile in dosarul penal vor dura, in functie de dificultatea identificarii si audierii faptuitorilor, administrarii probelor
Vreau să știu ce probleme am cu o firma cumpărată cu mult timp in urmă ..Va dau numele sc cella tools srl va rog să mă ajutați cu un răspuns concret ,daca sunt dator sau am alte probleme
Inselaciune
demir_crina
buna ziua!
am inceput constructia unei case si am facut contract cu o firma de constructii carora le-am dat un avans de 4000 euro, dar care nici in ziua de ... (vezi toată discuția)