avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Două suspendări de permis la aceeași oprire de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. Am șanse la reducerea perioadei?

Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am continuat cresterea vitezei la 130 km/h (nu mi-am dat seama ca era politia). Dupa 1 km am redus viteza la 56 km/h pentru ca intram intr-o localitate dar am efectuat o depasire pe linia continua. Dupa iesirea din localitate am fost oprit de echipajul de politie (cu bastonul reflectorizant). Mi s-a intocmit un proces verbal cu amenda si suspendare permis pentru 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 km/h si un al doilea proces verbal cu amenda si suspendare permis pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua (practic la aceeasi filmare video si aceeasi oprire). Nu contest corectitudinea politistilor pt. ca a fost o mare prostie din partea mea grabindu-ma nejustificat, dar am doua intrebari: 1. Pot obtine reducerea suspendarii de 90 de zile din primul proces verbal la 30 de zile in aceste conditii?(dupa trecerea de testul 13/15 si depunere cerere la expirarea dovezii) 2. A doua sanctiune de suspendare a permisului de 30 de zile (din al doilea proces verbal) ma poate impiedica sa obtin reducerea primei suspendari conf. art. 221? Mentionez ca nu am mai avut abateri in trafic de 6 ani (amenda pt. depasirea vitezei 64 km/h in loc. Lugoj dar fara suspendare). Acesta este prima suspendare de permis din viata mea (si sper ultima) dupa 25 de ani de condus.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: oaneaiulia , utilizator 22:13, 28 Decembrie 2017
Tot la Galați? Te lupți cu morile de vânt! Agenții fac ce le trece prin cap. Spre exemplu , am dat de 2 ori 13/15 pt că prima data a fost înainte de a-i da in judecata și "chipurile " procesul i-a anulat valabilitatea. Multe non-sensuri la Galați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto pe o perioada de 120 de zile sau mai mare r0bertC r0bertC Salutare, Care este termenul maxim al suspendarii permisului auto in situatia prezentata mai jos: Pentru depasirea vitezei din localitate cu dublul ei, ... (vezi toată discuția)
Daca am avut permisul suspendat pt viteza 90 zile in 2019 ,am ... Tunaru Marian Tunaru Marian Daca am avut permisul suspendat pt viteza 90 zile in 2019 ,am fact contestatie la instanta, am pierdut si depun permisul in max 15 zile de la politie. Am drept ... (vezi toată discuția)