avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate grad 2 (accentuat) si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate grad 2 (accentuat) si Infiintarea unui SRL. Este posibil cu respectarea Cadrului Legal?

Buna ziua,
Sunt beneficiarul unei pensii de invaliditate (boala) grad 2 accentuat ( pentru care primesc Pensia de invaliditate), cu revizuire la 2 ani si apoi detin si un Certificat de Handicap grad Accentuat nerevizuibil (pentru care primesc Indemnizatie de Handicap) conform legi. Intrebarea mea este (iar raspunsul din partea Dvs stiu ca nu este unul formal, dar m-ar ajuta tare mult siva multumesc anticipaat pentru aceasta): In conditiile date, si raportandu-ne la Legislatia actualizata pana astazi 7 Decembrie 2017 sa pot infiinta un SRL, ca si asociat unic, si sa pot cumula veniturile acestea cu un eventual profit din activitatea unui SRL?. ( Evident la Registrul Comertului). (Pentru ca toate veniturile acestea cumulate sunt mici si nu imi ajung de medicamente si nici sa duc o viata asa cum ar trebui).

Va multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Paul.p , utilizator 19:00, 27 Octombrie 2018
@Dapis

Eu am expus Lege, Nr, Articol, alineat etc.
Iata ca Dvs. nu discutati pe textul Legii sau veniti cu Informatii neactualizate.

Iata discutiile din Presa care au dus la adoptarea acelor Legi in Parlament si in ultima instanta Promulgate de Domnul Presedinte Iohannis:

1. Datat 23 Octombrie 2017

[ link extern ]

2. Datat 31 Octombrie 2017

[ link extern ]

3. Si in final a fost adoptata Legea 217/ din 17 Noiembrie 2017, care modifica Legea 263/2010

am intrebat casa de pensii prin email.au raspuns ca o pensie de invzliditate gr.2 poate infiinta un PFA si sa pastreze pensia de invaliditate.acum nu stiu ce activitati includ dacă
cel care a deschis topicul.poate stie ceva sigur.sa spuna si mie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt pensionata anticipat cu pensie partiala. as putea ... Carmen.D Carmen.D Buna ziua! Sunt pensionata anticipat cu pensie partiala. As putea sa cumulez pensia cu venitul obtinut dintr-o indemnizatie de membru al consiliului de ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate gr.1 si gr.2 respectiv pensia de urmas gr.1 sau gr.2, cu un venit activitati dependente (angajat) sau independete(profesii liberale) kisslevente kisslevente Bună ziua, Sunt o persoană cu dizabilitati încadrat în gradul 1 de handicap și beneficiez de o pensie de invaliditate ( iar un prieten încadrat în grad ... (vezi toată discuția)
Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)