avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu de odihna

In luna octombrie 2017 a fost incheiat un contract colectiv de munca care prevede acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihnam fata de cele din CIM,
Acestea se vor acorda proportional cu lunile ramase din an ( 3 luni) s-au se vor considera pentru tot anul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 8 Decembrie 2017
Se va reface calculul zilelor ramase de CO.
Mutumesc
Dar daca articolul in care se prevad aceste zile are urmatorul continut: ”Vechimea totala in munca ce se ia in considerare la determinarea duratei concediului de odihna este aceea pe care salariatii o indeplinesc in cursul anului calendaristic pentru care i se acorda concediul”
Calculul CO se face proportional cu perioada lucrata in an ..... de exemplu, intr-un an am 21 de zile lucratoare si lucrez 10 luni , iar apoi am 24 de zile lucratoare de CO si lucrez celelalte dou luni , calculul se face :

21 : 12 x 10 = 17,5 ... 18 zile lucratoare

24 :12 x 2 = 4 zile lucratoare
Total 22 de zile lucratoare din care s-a efectuat .... rest ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna corina_I corina_I Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat inainte de cic cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Am intrat in cic anul acesta si intentionez sa ma intorc la serviciu incepand cu febr. 2015. Societatea la care lucrez mi-a aprobat prin cerere CO ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna monica_pop62 monica_pop62 Am o mica disputa referitoare la numarul de zile de CO la care are dreptul un salariat care s-a angajat in 20 martie 2011: - cfm CIM are dreptul la 21 de ... (vezi toată discuția)