Sot si sotie suntem coproprietari in devalmasie a unui imobil valorat in 20000€. Chiar cand l-am cumparat ne-am despartit in fapt deci eu niciodata nu am locuit in acest imobil si nici nu l-am folosit in alt scop. Sotul recunoaste ca la folosit exclusiv ca din proprie initiativa si fara a se consulta cu mine, in decursul anilor a cheltuit 6000€ in diferite imbunatatiri, (nu in reparatii si nici in intretinere). Acum la partajare a depus la dosar chitantele de plata a imbunatatirilor si pretinde sa i se atribuie o cota mai mare de 50% la partajre, proportional cu valoarea imbunatatirilor. Este corect asa ceva? De ce partea mea trebuie sa fie mai mica daca eu nu am cerut vreodata vreo imbunatatire, nu am fost consultata si nici nu mi sa cerut vreodata sa contribui la plata vreunei imbunatatiri, nici nu m-am folosit vreodata de vreo imbunatatire ? In fapt, abia la proces aflu de existenta unor imbunatatiri, pe care le consider capricii personale ale lui. Deci nu sunt reparatii nici operatii de intretinere obligatorii si necesare pastrarii in buna stare a imobilului. Din partea mea poate sa demonteze imbunatatirile si sa si le ia cu el, in cazul ca instanta imi atribuie mie imobilul (asa cum am cerut)
Fara a cunoaste exact dosarul (modul de formulare a cererilor, temeiuri,probe ) e greu sa va ajutam si sa primiti mai mult decat o indrumare orientativa. Nu aveti avocat angajat ?Caci ar fi trebuit sa va lamureasca toate aceste intrebari.
Expertul se poate pronunta sau nu asupra tipului de imbunatatiri. Cert este ca ar fi trebuit sa aiba obiectiv in acest sens. Si daca nu a avut sa faceti dvs obiectiuni - daca mai sunteti in termen - cu privire la acestea.
De ce solicitati dvs atribuirea ? Cand mai favorabil v ar fi fost sa se atribuie sotului si sa va despagubeasca ? Sunt multe aspecte de discutat in legatura cu strategia din dosar si posibilele solutii...
In privinta atribuirii initial am fost sfatuita sa cer imobilul. Acum inteleg ca gresit. Paratul a formulat recoventionala si de asemeni a cerut sa i se atribuie imobilul. Pot schimba cererea mea, sa i se atribuie paratului imobilul?
Mama, eu și sora mai mare.
Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)