avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Imobil achizitionat prin Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Imobil achizitionat prin Prima Casa

Buna ziua,
Am cumparat un imobil prin prima casa in 2011 cu suprafata de 40 m2 si acum doresc sa il vand , nu am si nu am avut datorii . Care sunt pasii de urmat in acest scop ? am inteles ca trebuie depus o cerere la fondul de garantare si multe altele .
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: addu , utilizator 14:59, 8 Decembrie 2017
Este procedura complexa,complicata de catre reprezentantii autoritatilor implicate in birocratie care nu stapanesc modificarile legislative
Este necesar sa adresati cerere oficiala catre banca,care are obligatia sa dea curs cererilor de vanzare si ridicare a ipotecii temporar in programul prima casa.
Se poate vinde apartamentul, cu acord de instrainare emis de banca si ulterior vanzarii, cu lichidarea creditului.
Se poate nova contractul de credit.
Este necesar sa adresati solicitare oficiala pentru ridicarea temporara a ipotecii din grad 1 in grad 2 plus in acceasi adresa instrainarea imobilului avand in vedere ca au trecut cei 5 ani de la achizitionare
Autoritatea are obligatia sa raspunda in termen de 30 de zile
Adresa trebuie sa contina :
1. Date personale ale proprietarilor
2. Adresa imobilului achizitionat prin prima casa
2. Numar cadastral
3. Numar contractului cu FNGCIMM/Banca .
4.Specificati exact pentru ce aveti nevoie (acord ridicare temporara ipoteca de grad 1 in grad 2 +acord instrainare a imobilului)
Adresa se va trimite la adresa Ministerului Finatelor din Bucuresti prin posta daca sunteti din alte localitati cu confirmare de primire.

Cererile se formuleaza simultan ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca SimonaS23 SimonaS23 Buna seara! Am facut si eu un credit prima casa cu ipoteca de gradul 2 in favoarea bancii Raiffeisen. Banca Intensa San Paolo a solicitat o cerere de radiere a ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)