avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depășire limită de viteză detectată cu radar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depășire limită de viteză detectată cu radar pistol. Aș putea câștiga contestația dacă am fost surprins în momentul efectuării unei depășiri?

Buna ziua, as avea o întrebare legată la ce mi sa întâmplat astăzi in timp ce efectuam o manevra de depasire a unui autoturism aflat in mers am fost oprit de un echipaj de poliție rutieră aducandu-mi la cunoștința ca am fost surprins de radar(pistol) in localitate cu viteza de 92kh/ora, i- am explicat agentului ca eram in depasire, dar inutil pentru mine:). Erau parcati pe sens opus la aproximativ 1km de unde sa întâmplat ,stăteau la panda pe un deal, linie discontinua , aveam și o remorca ușoară cuplata, și pentru a reveni la banda de mers am fost nevoit sa accelerez mai tare pentru a reuși sa m-a încadrez din nou pe sens, dar spre surprinderea mea băieții de la rutieră îmi monitorizau viteza :). Am mai pățit o asemenea experiența conducând o duba am depășit un autoturism și am primit pe vremea acea 300lei amenda și am contestat-o pe care am și câștigat-o . Întrebare ar fi dacă in ziua de azi as mai avea câștig dacă as contesta procesul verbal pe motiv ca am fost surprins de radar in momentul in care efectuam o depasire. Aștept o opinie de la cineva care a mai trăit o asemena experiența, s-au un mijloc de atacare, un articol ceva.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 21:56, 15 Decembrie 2017
Pot plăti amenda de 625 lei in 48 de ore și sa depun contestație deoarece îmi este teama de o sentința nefavorabila in favoarea mea și voi fi nevoit sa achit 1300 de lei ceea ce mi se pare foarte mult și nu îmi permit, solicitând restituirea sumei s-au compensarea la impozitul pe bunuri. Mulțumesc pentru opinii
Da, bineinteles. Va sfatuiesc sa procedati asa-sa achitati in 48 h jumatate. Nu solicitati prin plangerea contraventionala restituirea sumei. Daca veti castiga, mergeti cu hotararea definitiva unde ati platit amenda si vi se vor restitui banii.
Banii nu se restituie, ei intra in bugetul local, greu da statul banii inapoi, de obicei se scad din taxele viitoare. Nu sfatuiesc a invoca un martor, daca el nu exista, daca politia are filmul complet si de pe imagine nu reiese martorul si nici sicanarea, mai rau faceti.
In urma cu aproximativ 2 ani un client a mers cu hotararea definitiva si cu o cerere de restituire si si-a primit banii inapoi. Bine este si cum spune utilizatorul "latka" sa se scada din impozitele viitoare. Sicanarea in trafic presupune simpla marire a vitezei conducatorului auto depasit. Martorul automat trebuie sa si fie in masina ori intr-o alta masina astfel incat sa aiba vizibilitate asupra manevrei de depasire! Ca un martor ar declara perceptia sa asupra starii de fapt e una, iar ca efectiv nu a existat in situatia in care s-ar aduce probe video este alta (iar consecintele ar putea fi penale pentru ambii).
Nu aveți nicio șansă să câștigați o contestație pe motiv ca erați în depășirea,în localitate, unde vit.maxima era 50.Mi se pare corect ca a-ți fost sanctionat.S-a aplicat legea

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda danocs danocs Buna ziua Am luat o amenda pentru depasirea vitezei (75 km/h) pe Splaiul Unirii. In procesul verbal nu se specifica unde pe Splaiul Unirii, iar pe aceasta ... (vezi toată discuția)