avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot obliga angajatorul sa-mi restituie sumele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot obliga angajatorul sa-mi restituie sumele retinute eronat?

Timp de 21 de luni angajatorul, nerespectand/neaplicand o dispozitie a Codului Fiscal privind exceptiile de la retinerea si virarea CASS , mi-a retinut eronat aceste sume. Am descoperit acest lucru si i-am adresat o cerere scrisa, prin care solicitam sa stopeze retinerea acestor sume, pe de o parte si restituirea sumelor deja retinute, pe de alta parte.
Efectul a fost ca in luna imediat urmatoare cererii nu mi-a mai fost retinuta suma reprezentand contributia CASS, insa nu am primit nici un raspuns privind modul de revolvare si a celeilalte revendicari - adica restituirea totalului sumelor retinute eronat, desi au trecut cele 30 de zile pe care le avea la dispozitie pentru formularea unui raspuns. Precizez ca la cererea adresata managerului general am atasat si un punct de vedere al ANAF, care stipuleaza si metoda prin care angajatorul poate restitui acele sume - prin depunerea de declaratii rectificative.
Am intrebat un director regional cum se va rezolva cererea mea si mi-a raspuns ca voi primi banii, dar in transe. Cu alte cuvinte: ''Asteapta, ai de primit!...''
Ce credeti ca ar trebui sa fac in aceasta situatie? Sa reinnoiesc cererea? Sa ma indrept in justitie, conform prevederilor Codului Muncii? Ce alte demersuri LEGALE as putea sa intreprind?
Cel mai recent răspuns: ctm , utilizator 15:30, 11 Decembrie 2017
Numai instanta de judecata il poate obliga pe angajator sa va restituie sumele retinute nelegal.

Puteti incerca si o mediere.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns!
Deci nerestituirea sumelor retinute eronat drept CASS contureaza un conflict de munca, asa cum este statuat in Codul Muncii, iar rezolvarea lui se poate face doar prin intermediul instantei de judecata?
Daca mai sunt si alte pareri, le astept si va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor recuperare cass bbking bbking buna ziua as avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema: In 28 aprilie 2006 a fost publicata legea 95/2006 unde la articolul 257, alin 2 este ... (vezi toată discuția)
Ajutor recuperare cass bbking bbking buna ziua as avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema: In 28 aprilie 2006 a fost publicata legea 95/2006 unde la articolul 257, alin 2 este ... (vezi toată discuția)
Avansuri de trezorerie nejustificate andrief andrief La o regie autonoma (utilizeaza fonduri publice ) s-au acordat salariatilor avansuri de trezorerie care nu s-au justificat la termenele prevazute in ... (vezi toată discuția)