Am cumparat o casa prin banca, de curand am inlocuit gardul vechi din lemn cu unul din placi de beton exact in acelasi loc. Vreau sa stiu daca am nevoie de autorizatie, deoarece in contractul de vanzare-cumparare nu este specificat ce gard a fost pus in momentul vanzarii.
Gardul este bun comun pe lateralele casei, casa fiind prima dintr-un lant de 6 case lipite, au fost de acord si au fost de fata vecinii cand s-a facut gardul. Pe partea unuia dintre ei, gardul a fost pus pe pamantul meu, iar la celalalt pe ax. Ceilalti vecini si-au facut garduri si nu au cerut autorizatie, deoarece le-au inlocuit pe cele vechi.
Nu vreau sa am probleme din punct de vedere legal, va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie. Gardul este pus deja, am contract cu firma care l-a facut si montat.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic si legal, pentru schimbare gard, in conditiile expuse, va trebuie autorizatie de construire.
Practic, probleme veti avea doar daca cineva nu poate sa doarma de grija dvs.
O mare dilema
daniela.ilea
Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)