avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie gard din placi de beton
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie gard din placi de beton

Buna seara.

Am cumparat o casa prin banca, de curand am inlocuit gardul vechi din lemn cu unul din placi de beton exact in acelasi loc. Vreau sa stiu daca am nevoie de autorizatie, deoarece in contractul de vanzare-cumparare nu este specificat ce gard a fost pus in momentul vanzarii.
Gardul este bun comun pe lateralele casei, casa fiind prima dintr-un lant de 6 case lipite, au fost de acord si au fost de fata vecinii cand s-a facut gardul. Pe partea unuia dintre ei, gardul a fost pus pe pamantul meu, iar la celalalt pe ax. Ceilalti vecini si-au facut garduri si nu au cerut autorizatie, deoarece le-au inlocuit pe cele vechi.
Nu vreau sa am probleme din punct de vedere legal, va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie. Gardul este pus deja, am contract cu firma care l-a facut si montat.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Madalina2302, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:03, 24 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic si legal, pentru schimbare gard, in conditiile expuse, va trebuie autorizatie de construire.
Practic, probleme veti avea doar daca cineva nu poate sa doarma de grija dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Autorizate modificare gard pentru a face curtea mai privata DanielStanS DanielStanS Am un gard cu fundatie si stapli din beton/caramida. Deasupra fundatiei intre stalpii de beton se afla bari din fier forjat. In cazul in care doresc sa ... (vezi toată discuția)