avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGARE LA TEAVA DE GAZ
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGARE LA TEAVA DE GAZ

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sotia mea a montat centrala in anul 2007, ea fiind prima din scara.blocul e format din 3 scari, in care numai ea si inca un vecin de scara a 3 a fost de acord sa plateasca pe jumatate cheltuiala cu trasul tevii ptr gaz. Intre timp ea plecase din tara timp de 5 ani. Intre timp proprietari din scara si au tras centrala si s au racordat la teava dar nu a primit nici un ban si nici nu dat vreo semnatura ca este de acord sa si monteze. Mentionez ca in aceati 5 ani a fost acasa de cel putin de 2 luni an si a platit la asociatie ce era de platit, dar Doamna de la asociatie nu ia cominucat nimic referitor la cei care s au bransat. In acest caz am urmatoarele intrebari:
1. Mai pot obtine de la cei care s au legat la teava de gaz veun ban??
2 Doamna de la asociatie nu trebuia sa mi comunice ca trebuie sa mi iau o parte din diferenta??
3. Si chiar daca nu a fost acasa si eu nu a dat semnatura ca sunt se acordca X aa si monteze centrala???
4. Si in cat timp teava de gaz devine proprietate de drep a celor de furnizare de gaze??
Va rog sa ma cum pot proceda sa ne recuperam o parte din bani si in ce lege sunt prevazute aceste lucruri .
Astept orice lamurire pe care mi o puteti da si ce pot face, si daca ma pot sa ma leg cumva de la Doamna de la asociatie, ca trebuia sa o anunte intr un fel.. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:28, 17 Decembrie 2017
Nu este treaba "doamnei de la asociație" ci trebuie sa contactați personal pe cei ce s-au legat la țeavă și să le cereți bani.
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Iulian MANEA, Contabil
Iulian Manea a scris:

Nu este treaba "doamnei de la asociație" ci trebuie sa contactați personal pe cei ce s-au legat la țeavă și să le cereți bani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu ce scrie dl. Manea.
In plus "vad" doua chestiuni pe care sa le abordati:
1. Daca sotia dvs. a fost plecata din tara, celalat proprietar al tevii, cum a procedat? Mergeti si-l intrebati.
2. Doamna de la asociatie s-ar putea sa fi eliberat cate o adeverinta pentru fiecare nou bransat la retea (asa procedeaza cei de furnizare, ca sa iasa din asemenea discutii), asa ca puteti sa o intrebati, iar verificarea se face la furnizor - daca faceti intrebare scrisa acolo.
S-ar putea sa constatati ca vecinii dvs. au achitat ceva la asociatie, in schimbul adeverintei, asa ca intrebati-ii si dvs. faza cu adeverinta...

Apoi, asa cum s-a mai spus, impreuna cu celalat proprietar, incercati sa va recuperati suma investita, insa as mai avea o intrebare: din cate stiu, aceste lucrari se fac separat pe fiecare scara in parte, la dvs. de se amesteca sc. 1 cu sc. 2 si sc. 3? Deci atentie cum abordati problema.
Adevarul este ca proprietarii care s-au bransat la teava pe care sotia dvs. a achitat-o, trebuie sa "cotizeze''. Probabil ca suma achitata a fost destul de maricica...
Teava de gaz nu intra in proprietatea celor de la gaze (furnizorul), ci reprezinta investitia blocului/scarii - cel putin asa stiu eu.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini? Moldovan Liviu28 Moldovan Liviu28 Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la ... (vezi toată discuția)
Referitor la centrala de apartament monatedys monatedys in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de ... (vezi toată discuția)