Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sotia mea a montat centrala in anul 2007, ea fiind prima din scara.blocul e format din 3 scari, in care numai ea si inca un vecin de scara a 3 a fost de acord sa plateasca pe jumatate cheltuiala cu trasul tevii ptr gaz. Intre timp ea plecase din tara timp de 5 ani. Intre timp proprietari din scara si au tras centrala si s au racordat la teava dar nu a primit nici un ban si nici nu dat vreo semnatura ca este de acord sa si monteze. Mentionez ca in aceati 5 ani a fost acasa de cel putin de 2 luni an si a platit la asociatie ce era de platit, dar Doamna de la asociatie nu ia cominucat nimic referitor la cei care s au bransat. In acest caz am urmatoarele intrebari:
1. Mai pot obtine de la cei care s au legat la teava de gaz veun ban??
2 Doamna de la asociatie nu trebuia sa mi comunice ca trebuie sa mi iau o parte din diferenta??
3. Si chiar daca nu a fost acasa si eu nu a dat semnatura ca sunt se acordca X aa si monteze centrala???
4. Si in cat timp teava de gaz devine proprietate de drep a celor de furnizare de gaze??
Va rog sa ma cum pot proceda sa ne recuperam o parte din bani si in ce lege sunt prevazute aceste lucruri .
Astept orice lamurire pe care mi o puteti da si ce pot face, si daca ma pot sa ma leg cumva de la Doamna de la asociatie, ca trebuia sa o anunte intr un fel.. Va multumesc
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt de acord cu ce scrie dl. Manea.
In plus "vad" doua chestiuni pe care sa le abordati:
1. Daca sotia dvs. a fost plecata din tara, celalat proprietar al tevii, cum a procedat? Mergeti si-l intrebati.
2. Doamna de la asociatie s-ar putea sa fi eliberat cate o adeverinta pentru fiecare nou bransat la retea (asa procedeaza cei de furnizare, ca sa iasa din asemenea discutii), asa ca puteti sa o intrebati, iar verificarea se face la furnizor - daca faceti intrebare scrisa acolo.
S-ar putea sa constatati ca vecinii dvs. au achitat ceva la asociatie, in schimbul adeverintei, asa ca intrebati-ii si dvs. faza cu adeverinta...
Apoi, asa cum s-a mai spus, impreuna cu celalat proprietar, incercati sa va recuperati suma investita, insa as mai avea o intrebare: din cate stiu, aceste lucrari se fac separat pe fiecare scara in parte, la dvs. de se amesteca sc. 1 cu sc. 2 si sc. 3? Deci atentie cum abordati problema.
Adevarul este ca proprietarii care s-au bransat la teava pe care sotia dvs. a achitat-o, trebuie sa "cotizeze''. Probabil ca suma achitata a fost destul de maricica...
Teava de gaz nu intra in proprietatea celor de la gaze (furnizorul), ci reprezinta investitia blocului/scarii - cel putin asa stiu eu.
Succes!