avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 91/2017 - Ce se intampla daca salariatul nu vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 91/2017 - Ce se intampla daca salariatul nu vrea sa semneze actul aditional ?

Ok. Ce se intampla daca salariatul NU VREA sa semneze actul aditional pe motiv ca angajatorul nu i-a ajustat salariul brut a.i. salariatul sa ramana cu salariul net de pana acum ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 19 Decembrie 2017
Buna ziua.
Cred ca domnul se referă la faptul că angajatorul nu vrea sa preia, prin acel act adițional la contract și dările ce le plătea el către stat pană acum și angajatul sa rămână cu același salariu net de până acum, și îi propune prin acel act adițional același salariu sau minim 1900 de lei cât va fi de la 1 Ian și din el sa achite toate dările angajatul, rămânând cu un salariu net mai mic decât în prezent. Spre exemplu, am un salariu de 2000 de lei acum la patron din care plătesc dările mele si rămân cu net ul aferent, patronul plătind si el dările lui. De la anul patronul, prin acel act adițional, i-mi lasă la fel salariul, eu urmând să plătesc dările noi și implicit rămânându-mi mie un salariu NET mai mic. Cred că de aceea domnul nu dorește să semneze acel act adițional.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Ionut.ion, utilizator
Pai ca sa ramana salariul net ca pana acum, ar trebui ca angajatorul sa mareasca brutul. Asta inseamna sa se faca un act aditional. Eu asa am inteles, nu ?
Exact. Ai explicat mai bine.
Si daca nu doreste angajatorul .... efectul este cel de mai sus aratat.
Aici e o problema mare, e dificil ca angajator sa faci asta daca nu ai o forta economica si juridica in spatele tau. Pentru angajatorii mici, sansele sunt mai putin sa decida in cunostinta de cauza astfelde mariri. Vor decide unii la nivel emotional.

Alte discuții în legătură

Salariu gresit in actul aditional dumitruanghel dumitruanghel Buna ziua, Luna trecuta angajatorul mi-a dat sa semnez un act aditional pentru marirea de salariu. Contabilul care intocmit actul aditional a pun un salariu ... (vezi toată discuția)
Modificari salariale snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o intrebare. In urma modificarii procentului la sanatate au rezultat diferente la salariul net intre luna iulie si lunile precedente. In ... (vezi toată discuția)
Cu cat trebuie sa creasca brutul salariatilor scutiti de impozit (programatori) pentru a ramane cu acelasi net de la 1 ianuarie? gabriel32 gabriel32 Peste tot exista tot felul de calcule referitor la cu cat trebuie marit brutul angajatilor pentru a ramane cu acelasi salariu in mana dupa legea privind ... (vezi toată discuția)