avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul a cumpărat o mașină pe numele meu. Cum pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul a cumpărat o mașină pe numele meu. Cum pot proceda ca să îi revină lui obligațiile de proprietar?

buna ziua,

cand eram minor bunicul meu a cumparat o masina si a trecut-o pe numele meu, astfel incat, de cand sunt major, sunt practic proprietarul automobilului.

Imi puteti spune va rog cum s-a putut realiza aceasta trecere pe numele meu in conditiile in care nu imi amintesc sa fi semnat ceva la momentul respectiv (eram minor) si mai ales daca si cum pot proceda astfel incat sa ii "returnez" masina bunicului, deoarece el este proprietarul de facto.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihai01234 , utilizator 20:17, 18 Octombrie 2018
buna seara, multumesc pentru implicare.
Situatia este cam cum a descris dl. trandafir2 , bunicul meu detine masina si actele si o foloseste - el a platit pentru ea de fapt. Am reusit dupa cateva luni de rugaminti sa imi fie trimisa o copie a certificatului de inmatriculare. Simt nevoia sa adaug ca intr-adevar a fost un fel de cadou la momentul cumpararii, de fapt nu cred ca a fost deloc in posesia bunicului in acte. Cum a mentionat si dl cyan, si eu intuiesc ca au fost intocmite actele cu unul dintre parinti, deoarece eu nu imi amintesc sa fi semnat ceva. Practic a fost un fel de mostenire, numai ca au trecut-o direct la cumparare pe numele meu, nu au facut documente specifice mostenirii.

Am mai cautat pe internet si pare complicat, deoarece sunt multe documente cu o masina( act identitate masina, certificat inmatricluare, asigurare etc.. ).
Am urmat pasii de aici (www.avocatnet.ro/articol_415... ă."

Asadar revin cu intrebarea carei institutii ma pot adresa pentru a afla care au fost imprejurarile in care s-au incheiat initial actele?

Cineva mai sus a mentionat administratia fiscala teritoriala inclusiv la SPR evidenta auto . Pe certificat scrie ca a fost eliberat de IPJ din orasul din care provin.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Mihai01234, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La administratia financiara veti gasi copia contractului de v/c, il puteti solicita fara probleme, pe baza CNPului va gasesc rapid, eventual si CNPul parintelui care este copilul bunicului, nu cred ca ar fi facut un act cu ginerele/nora.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati situatia bunicului, aratati ca vreti sa scapati de masina, ca ori face ceva in sensul asta, ori sa va aduca bunul dv., pentru ca intentionati sa il instrainati. In opinia mea, situatia asa spusa va aduce rezolvarea.
@dna Liliana: am discutat acest subiect cu el si a spus ceva de genul "o folosesc eu pana nu mai sunt si dupa aceea faci ce vrei cu ea" , cu alte cuvinte ramane la fel ..

@cyan: am trimis un email la directia financiara legat de contractul de vanzare cumparare pe 28 decembrie si pana astazi inca nu am primit raspuns. Stiu ca au la dispozitie 30 de zile lucratoare, insa sunt sceptic.. Credeti ca ar fi mai bine sa contactez telefonic directia / administratia financiara ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa se implineasca termenul legal in care sa primiti raspuns si apoi apelati si alte metode de contactare.
De regula "fata in fata" se pot discuta mai la obiect problemele decat telefonic. La telefon nici nu cred ca veti primi vreo informatie atata timp cat nu ecista certitudinea ca se discuta chiar cu persoana in cauza. Cei de la primarii taxe si impozite nu le prea au cu "comunicarea".
Va vor repezi si vor cere sava prezentati in persoana la sediu daca aveti ceva de lamurit.
Sfatul ar fi ca atunci cand veti merge sa clarificati situatia, in cazul.in care sunteti memuktumit de raspunsurile primite de la functionar sa ii cereti sa discutati cu un functionar superior, un sef sau chiar cu directorul serviciului txvsi impozite.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare vehicul catre o terta persoana fara acte perfectate cu vanzatorul initial milangheorghe milangheorghe Buna ziua va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea speta, In 27.12 2001 an achizitionat un autoturism in baza unui act olograf certificat de 2 martori. In anul ... (vezi toată discuția)
Achizitionat auto fara niciun fel de act Andreaspaun Andreaspaun Salutari! De curand am cumparat o masina clasica in curs de reconditionare. M-am decis s-o iau ca sa duc proiectul mai departe, insa masina n-are nici macar un ... (vezi toată discuția)
Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)