Cum se ține gestiunea unui magazin de papetărie care vinde atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice? Mi s-a spus că trebuie să am două gestiuni
Am un magazin de papetarie.marfa o vand clientilor numerar, cu bon de casa, iar unor firme o vand cu factura ,pe care o platesc ulterior la trezorerie sau banca.mi-i s-a spus catrebuie sa am doua gestiuni. Cei care cumpara pe factura o fac pentru folosinta proprie si nu pentru revanzare.cum ar trebui sa fac?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Mi se pare atat de simplu.. nu stiu @cristiana de ce insisti fara sa argumentezi, sa citezi din celebra nu stiu care og 28?!
@paulica are magazin si clienti are divesi- persoane fizice , persoane juridice.. cine vine, indiferent de cat ia, iese cu bon fiscal din magazin. Daca e persoana juridica si deconteaza, ii pune cui pe bon sau ii da factura emisa in baza bonului fiscal.
Daca plateste cu op , ii da doar factura
Doua gestiuni de ce sa tina, daca pretul e acelasi indiferent de cantitate si de consumator.
Nu ai voie sa refuzi un consumator si nici nu e treaba ta ca e revanzator, atat timp cat respecti legea si nu faci comert cu ridicata si cu amanantul in acelsi spatiu de vanzare.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati incercat.. unde ? aveti doua mesaje unul cu indemn la studiu si unul cu indemn la citirea ordonantei 28(?).. oare din ce an si care zice ce ?
Ma scuzati, dar.. expunerea, nu v-o vad niciunde.
Daca aveti argumente, le puteti expune, dar nu scrieti ca trebuie sa tina doua gestiuni fara niciun argument,
Nu ati scris niciunde de ce sa aiba 2 gestiuni, nu ati explicat si nici incercat sa explicati de ce.
Seara buna !
Punct de lucru
adrianabresug
avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)